Πολιτική | 21.12.2021 16:17

ΣΥΡΙΖΑ: Αυστηροποίηση των συνθηκών λειτουργίας στην εστίαση εν όψει εορτών

Αλέξανδρος Διαμάντης

Αυστηρά μέτρα για το Ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς και των Χριστουγέννων στα εστιατόρια και τα κέντρα διασκέδασης ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσω του αρμόδιου τομεάρχης, Ανδρέα Ξανθού. Μιλώντας στη Βουλή ο κ. Ξανθός κατηγόρησε ότι αρνείται πεισματικά να κατανοήσει πως αυτή η κρίση θα σοβεί για πολύ καιρό ακόμα και η διαχείριση της θέλει διαφορετική μεταχείριση.

«Βλέπουμε λοιπόν ότι ο παγκόσμιος οργανισμός υγείας, οι οργανισμοί της Ελλάδος, ο κύριος Τσιόδρας χθες προειδοποιούν σωστά ότι έχουμε έναν ένα επερχόμενο νέο κύμα. Ενώ όλες οι χώρες είναι σε συναγερμό εμείς έχουμε διαφορετική κατεύθυνση. Λέμε ότι έχουμε ύφεση», είπε αρχικά ο κ. Ξανθός και ρώτησε τον αρμόδιο Υπουργό Θάνο Πλεύρη από πού προκύπτει αυτή η δήθεν ύφεση.

«Πρέπει να πάμε σε αυστηροποίηση των συνθηκών λειτουργίας των χωρών μαζικής συναθροίσης και διασκέδασης. Δεν γίνεται να πηγαίνουμε με αυτό το κλίμα εσύ εφησυχασμού. Θα έχουμε τεράστιο πρόβλημα το επόμενο διάστημα και θεωρώ ότι αυτό θα εξαντλήσει και τις τελευταίες αντοχές του συστήματος υγείας και των ανθρώπων», είπε καλώντας την κυβέρνηση να ακούσει τους επιστήμονες και να αλλάξει τη στρατηγική της.

ΣΥΡΙΖΑνέα μέτραΚορονοϊόςεστίασηρεβεγιόν