Πολιτική|18.07.2024 16:50

SOS από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας για την επιδημία πανώλης στα αιγοπρόβατα: Να κηρυχθεί η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Newsroom

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζητά ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Δημήτρης Κουρέτας, με επιστολή στο Υπουργείο Ανάπτυξης να κηρυχθεί η περιοχή, λόγω της επιδημίας πανώλης στα αιγοπρόβατα.

Η επιστολή

«Δ. Κουρέτας προς την ηγεσία του ΥΠΑΑΤ

Να κηρυχθεί η Θεσσαλία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω της πανώλης των μηρυκαστικών

Επιστολή, με την οποία ζητά την άμεση κήρυξη της Θεσσαλίας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, λόγω της σοβαρής κατάστασης που έχει προκληθεί από την πανώλη των μηρυκαστικών, απέστειλε προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κωνσταντίνο Τσιάρα, με κοινοποίηση στον Υφυπουργό Χρ. Κέλλα και τον Γενικό Γραμματέα Γ. Στρατάκο, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας.

Υπενθυμίζεται ότι από την αρχή εμφάνισης της πανώλης στην ΠΕ Τρικάλων, η Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι σε επιφυλακή και βρίσκεται σε διαρκή συνεργασία με το αρμόδιο Υπουργείο και τους φορείς των κτηνοτρόφων».

Σημειώνεται ότι Σημειώνεται ότι κρούσμα πανώλης των μικρών μηρυκαστικών εντοπίστηκε και επιβεβαιώθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε εκτροφή αιγοπροβάτων στην Δημοτική Ενότητα Καλαμπάκας, του Δήμου Μετεώρων, στην Π.Ε Τρικάλων. Σε έκτακτη σύσκεψη που είχε πραγματοποιηθεί από τον υφυπουργό Χρήστο Κέλλα, ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Στρατάκος ανέπτυξε στους κτηνοτρόφους το επιχειρησιακό σχέδιο του υπουργείου ζητώντας την πιστή εφαρμογή όλων των πρωτοκόλλων υγειονομικής προστασίας, ώστε να απομονωθούν τα κρούσματα.

πανώληπρόβαταΔημήτρης ΚουρέταςΘεσσαλίαειδήσεις τώρα