Πολιτική|30.07.2024 18:11

Βορίδης σε αντιπολίτευση για υποκλοπές: «Η Δικαιοσύνη που εμπιστεύεστε είναι αυτή που εκδίδει αποφάσεις σύμφωνα με τα θέλω σας»

Αλέξανδρος Διαμάντης

Απάντηση τόσο στον Σωκράτη Φάμελλο όσο και στον Νίκο Ανδρουλάκη επιχείρησε να δώσει ο Υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης με αφορμή τις σφοδρές αντιδράσεις που έχει προκαλέσει το πόρισμα του Αρείου Πάγου για τις υποκλοπές.

«Η Δικαιοσύνη που εμπιστεύεστε είναι η δικαιοσύνη που εκδίδει αποφάσεις και βουλεύματα σύμφωνα με τα θέλω σας», είπε ενώ υποστήριξε ότι η αντιπολίτευση δεν εμπιστεύεται τη δικαιοσύνη αν δεν ικανοποιείται πολιτικά. «Αν όμως αποφασίζει όπως σας αρέσει τότε λάμπει η αλήθεια. Μπορούμε να σας φέρουμε τις υποθέσεις στα γραφεία σας και να τις υπογράφετε, Υπήρχε παλιά και λεγόταν λαϊκή δικαιοσύνη», τόνισε.

Ο ίδιος υπενθύμισε ότι η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου πήρε το πράσινο φως από την Διάσκεψη των Προέδρων με ευρεία πλειοψηφία και η «η πρόταση ήταν δεσμευτική για το Υπουργικό Συμβούλιο. «Εσείς την επιλέξατε. Και τώρα έρχεστε και αμφισβητείται την ακεραιότητα της», υπογράμμισε απευθυνόμενος προς τους βουλευτές.

Ταυτόχρονα, ο κ. Βορίδης αναρωτήθηκε αν κανείς έχει διαβάσει το πόρισμα του Αρείου Πάγου. «Τη διαβάσατε τη διάταξή της αυτή που δεν σας αρέσει. Εσείς που την υποτιμήσατε και την θεωρείται για πέταμα, την έχετε διαβάσει; Εγώ όχι. Από που να την διαβάσω. Η διάταξη είναι 300 σελίδες, τις έχτε αξιολογήσει ότι δεν έκανε καλά την δουλειά της για να κρίνετε ότι δεν έλαβε υπόψιν ισχυρισμούς; Δεν έχετε κάνει τίποτα από όλα αυτά…», σημείωσε και κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι έχει ήδη αποδώσει τις ευθύνες.

«Έχετε έρθει με συγκεκριμένη απόδοση ευθυνών και τώρα που η δικαιοσύνη δεν συμφωνεί μαζί πρέπει να την ψέξουμε, γιατί δεν εξυπηρετεί την πολιτική σας. Γιατί δεν λέτε ότι δεν θέλετε δικαιοσύνη. Ή ότι θέλετε μόνο όταν εξυπηρετεί τις πολιτικές σας στοχεύσεις», σημείωσε. Κατά τον κ. Βορίδη η αντιπολίτευση έχει απαξιώσει μια πρόταση χωρίς να έχει λάβει γνώση. «Έχετε καταλήξει, δικάσει, καταδικάσει ποιος είναι ο ένοχος. Γιατί εμείς τόσο καιρό λέμε ότι περιμένουν τη δικαιοσύνη. Εσείς τόσο καιρό λέτε υποκλοπέας ο Μητσοτάκης. Ποιος έχει προκαταλάβει τα πάντα για να εξυπηρετήσει πολιτικές σκοπιμότητες».

ειδήσεις τώραΝίκος ΑνδρουλάκηςΆρειος ΠάγοςυποκλοπέςΜάκης Βορίδης