Πολιτική | 20.06.2019 08:32

Νέα Δημοκρατία: Στην τελική ευθεία µε πρόγραµµα και Επικρατείας

Σπύρος Μουρελάτος

Με την παρουσίαση του κυβερνητικού προγράµµατος του κόµµατος αύριο Παρασκευή και την ανακοίνωση του ψηφοδελτίου Επικρατείας, η Νέα Δηµοκρατία εισέρχεται στην τελική ευθεία για τη µάχη των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου.

Σύµφωνα µε πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιθυµεί να προσδώσει πανηγυρικό χαρακτήρα στην αυριανή µεσηµεριανή εκδήλωση στον «Ελληνικό Κόσµο», όπου θα συνοψισθούν οι κύριες ανά τοµέα δεσµεύσεις του για «ισχυρή ανάπτυξη και αυτοδύναµη Ελλάδα», που αποτελεί το κεντρικό σύνθηµα της εκλογικής αναµέτρησης. Με έναν έξυπνο και πρωτοποριακό τρόπο, όπως προϊδεάζουν υψηλόβαθµες κοµµατικές πηγές, ο πρόεδρος της ΝΔ αναµένεται να επικαιροποιήσει τις βασικές πρόνοιες της «γαλάζιας» προγραµµατικής πρότασης στην Οικονοµία, την Παιδεία, την Υγεία, την Ασφάλεια, την Ενέργεια και τους Θεσµούς.

Μάλιστα, χάριν της κωδικοποίησης των δεσµεύσεων του κόµµατος θα κυκλοφορήσει και σχετικό βιβλιαράκι, ώστε το «γαλάζιο» πρόγραµµα να καταστεί κτήµα όσο το δυνατόν περισσότερων πολιτών. Ούτως ή άλλως η Πειραιώς επιµένει να προτάσσει τον εδώ και τρία χρόνια σχεδιασµό του Κυριάκου Μητσοτάκη για την εµπέδωση της ανάπτυξης, την προσέλκυση επενδύσεων και τη δηµιουργία νέων και καλύτερα αµειβόµενων θέσεων εργασίας, υποδηλώνοντας κατ’ αυτό τον τρόπο ότι έχει ξεκάθαρη υπεροχή έναντι της απερχόµενης κυβέρνησης.

Πρώτος ο Π. Πικραµµένος

Παράλληλα, ώρες αποµένουν έως την ανακοίνωση του ψηφοδελτίου Επικρατείας, το οποίο χειρίζεται στο παρασκήνιο αποκλειστικά ο Κ. Μητσοτάκης. Οπως ο ίδιος ο πρόεδρος της Ν∆ αποκάλυψε σε χθεσινή συνέντευξή του στην τηλεόραση του STAR, στην πρώτη θέση θα τοποθετηθεί ο πρώην πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραµµένος και στην τελευταία ο ηθοποιός Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης.

Σύµφωνα µε τις διαθέσιµες πληροφορίες, η πρώην υπουργός των κυβερνήσεων του κόµµατος, Μαριέττα Γιαννάκου, ο συντονιστής Στρατηγικού Σχεδιασµού και Επικοινωνίας, Τάκης Θεοδωρικάκος, και ο προεδρικός σύµβουλος και καθηγητής Συνταγµατικού Δικαίου, Γιώργος Γεραπετρίτης, εµφανίζουν αυξηµένες πιθανότητες να βρίσκονται στις εκλόγιµες θέσεις του ψηφοδελτίου. Υπενθυµίζεται ότι και στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας ισχύει η ποσόστωση για τις γυναίκες, ως εκ τούτου οι 5 από τους 12 υποψηφίους θα είναι γένους θηλυκού.

«Ο µόνος τρόπος για να υλοποιήσουµε γρήγορα και αποφασιστικά το σχέδιό µας για περισσότερες δουλειές, για λιγότερους φόρους, για ασφάλεια στις γειτονιές σας, για καλύτερη παιδεία, για καλύτερη υγεία είναι να δώσετε στη Ν∆ µια ισχυρή πολιτική εντολή το βράδυ της 7ης Ιουλίου» τόνισε χθες από την Πετρούπολη ο κ. Μητσοτάκης, διαχρονικά «κάστρο» της Αριστεράς, που βάφτηκε µπλε κατά τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Εν όψει µάλιστα της σηµερινής του συµµετοχής στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόµµατος στις Βρυξέλλες, ο πρόεδρος της Ν∆ αναφέρθηκε εµµέσως πλην σαφώς στην εντεινόµενη τουρκική παραβατικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο και δη στην Κυπριακή ΑΟΖ. «Κάποιος πρέπει να κρατήσει το τιµόνι της χώρας µε στιβαρότητα, σοβαρότητα και αξιοπιστία.

Να διαπραγµατευθεί στην Ευρώπη όχι πουλώντας τσαµπουκά, για να το πω πολύ απλά, αλλά µε υπευθυνότητα και πατριωτισµό. Αυτές τις αξίες υπηρετεί η Νέα ∆ηµοκρατία, αυτές υπηρετούσε πάντα, αυτές θα υπηρετήσει και τώρα» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης. Οπως, εξάλλου, έχει προαναγγελθεί, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναµένεται να θέσει στους Ευρωπαίους οµοϊδεάτες του το θέµα της τουρκικής προκλητικότητας, ενώ υπενθυµίζεται ότι έχει µιλήσει για την εκδοχή κυρώσεων σε βάρος της Αγκυρας από τα µέσα Μαΐου

βουλευτικές εκλογέςψηφοδέλτιο ΕπικρατείαςΝέα Δημοκρατίαεθνικές εκλογέςΚυριάκος Μητσοτάκης