Κόσμος | 13.09.2022 14:33

Ακόμα ένα υψηλόβαθμο στέλεχος ρωσικής εταιρείας ενέργειας πέθανε σε «μυστήριο» ατύχημα - Έπεσε από ταχύπλοο στη θάλασσα

Newsroom

Ακόμα ένα μέλος της ρωσικής ελίτ και ανώτατο στέλεχος ενεργειακής εταιρείας έφυγε από τη ζωή μυστηριωδώς, με τον θάνατό του να αποδίδεται σε δυστύχημα. Πρόκειται για τον Ιβάν Πετσόριν, διευθύνων σύμβουλο για την αεροπορική βιομηχανία στην Εταιρεία για την Ανάπτυξη της Άπω Ανατολής και της Αρκτικής (ERDC). Ο θάνατός του σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου και αποδίδεται σε πτώση από ταχύπλοο σκάφος στα ανοικτά των ακτών του Βλαδιβοστόκ.

Η Εταιρεία για την Ανάπτυξη της Άπω Ανατολής και της Αρκτικής ανακοίνωσε τον «τραγικό θάνατό» του CEO της τη Δευτέρα. «Ο θάνατος του Ιβάν είναι μια ανεπανόρθωτη απώλεια για τους φίλους και τους συναδέλφους του, μια μεγάλη απώλεια για την εταιρεία», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση. «Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους φίλους του» προσθέτει.

Η Pravda.ru, ειδησεογραφικό πρακτορείο φίλα προσκείμενο στη ρωσική ηγεσία, ανέφερε ότι ο Πετσόριν και μερικοί φίλοι του ήταν «ήδη μεθυσμένοι» όταν επιβιβάστηκαν στο σκάφος το βράδυ του Σαββάτου στο νησί Ρούσκι, κοντά στο Βλαδιβοστόκ.

Πώς έγινε το ατύχημα

Ο Πεστόριν φέρεται να έπεσε από το μπροστινό κατάστρωμα του σκάφους περίπου 40 λεπτά μετά την έναρξη του ταξιδιού, σύμφωνα με το Μέσο Ενημέρωσης, ενώ το πτώμα του ξεβράστηκε στο νησί Ρούσκι τη Δευτέρα.

Ο θάνατός του θα μπορούσε να είναι ένα τραγικό δυστύχημα ή ένα κάτι άλλο, άφησε να εννοηθεί η Ρεμπέκα Κόφλερ, πρώην αξιωματούχος της Υπηρεσίας Πληροφοριών Άμυνας των ΗΠΑ και συγγραφέας του βιβλίου «Το βιβλίο τακτικών του Πούτιν: Το μυστικό σχέδιο της Ρωσίας για να νικήσει την Αμερική».

«Είναι απολύτως εύλογο ο Πετσόριν να έπεσε στη θάλασσα από το σκάφος επειδή ήταν μεθυσμένος. Πίνοντας σε πάρτι πάνω σε σκάφη, κολυμπώντας στη θάλασσα υπό την επήρεια στο σκοτάδι — όλα αυτά συνάδουν με τον τρόπο με τον οποίο οι Ρώσοι ολιγάρχες διασκεδάζουν... Αλλά δημιουργεί επίσης μια πιστευτή βιτρίνα», είπε η Κόφλερ στο Fox News Digital.

«Η αλήθεια είναι απίθανο να αποκαλυφθεί, γιατί οι ρωσικές έρευνες είναι αναξιόπιστες. Εάν αυτή ήταν μια επιτυχημένη δολοφονία, θα φαινόταν ακριβώς σαν ένα τραγικό δυστύχημα» σχολίασε.

Ο Πετσόριν συντόνισε μια συζήτηση στο Ανατολικό Οικονομικό Φόρουμ στο Βλαδιβοστόκ την περασμένη Τετάρτη. Την ίδια μέρα, ο Βλαντίμιρ Πούτιν επίσης ταξίδεψε στο Βλαδιβοστόκ για να μιλήσει στο Ανατολικό Οικονομικό Φόρουμ.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

θάνατοςειδήσεις τώραατύχημαΡωσίαενέργεια