Κόσμος | 23.02.2024 07:50

Τουλάχιστον 4 νεκροί από την πυρκαγιά στην πολυκατοικία 14 ορόφων στη Βαλένθια - Σοκαριστικές εικόνες

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
φωτιά στη Βαλένθια/AP
φωτιά στη Βαλένθια/AP
φωτιά στη Βαλένθια/AP
φωτιά στη Βαλένθια/AP
φωτιά στη Βαλένθια/AP

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους χθες Πέμπτη εξαιτίας της πυρκαγιάς σε 14ώροφη πολυκατοικία στην πόλη Βαλένθια της Ισπανίας, δήλωσε αξιωματούχος των υπηρεσιών αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων.

Δεν ξέρουν πόσοι είναι οι αγνοούμενοι

 «Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε πως έχουμε τέσσερις νεκρούς», δήλωσε στον Τύπο ο Χόρχε Σουάρεθ Τόρες, υποδιευθυντής της υπηρεσίας αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων στην επαρχία Βαλένθια, προσθέτοντας πως δεν είναι ακόμη σε θέση να πει αν υπάρχουν αγνοούμενοι.

Χθες χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των πυροσβεστών, απεγκλωβίστηκαν αρκετοί ένοικοι. Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση (TVE), τουλάχιστον 14 τραυματίες – συμπεριλαμβανομένων πυροσβεστών – διακομίστηκαν με εγκαύματα ή αναπνευστικά προβλήματα σε νοσοκομείο. 

«Συγκλονισμένος» ο Σάντσεθ 

Ο Πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ δήλωσε «δυγκλονισμένος» από την τρομακτική πυρκαγιά στη Βαλένθια . Σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter) διαβεβαίωσε τις τοπικές αρχές ότι θα έχουν την αμέριστη στήριξη της ισπανικής κυβέρνησης, ενώ εξέφρασε την αλληλεγγύη του στους πληγέντες.


πυρκαγιάνεκροίφωτιάτραματίεςΠέδρο Σάντσεθειδήσεις τώρα