Κόσμος|30.07.2024 12:33

Τουρκικές εφημερίδες βρίθουν κατά του Ισραήλ: «Ο Νετανιάχου θα έχει χειρότερο τέλος από τον Χίτλερ»

Μαρία Ζαχαράκη

Οι τουρκικές εφημερίδες βρίθουν από καυστικά σχόλια και επιθετικές αναφορές, καταδικάζοντας τις πρόσφατες δηλώσεις του Ισραηλινού υπουργού Εξωτερικών, Ισραέλ Κατζ.

Ο Κατζ, αντιδρώντας στις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για πιθανές στρατιωτικές επεμβάσεις στο Ισραήλ, ζήτησε την απομάκρυνση της Τουρκίας από το ΝΑΤΟ.

Τα τουρκικά ΜΜΕ δεν διστάζουν να χαρακτηρίσουν τις αντιδράσεις του Ισραήλ ως «αλαζονικές εκρήξεις», με έντονες αναφορές στη δήλωση του Ερντογάν: «Θα κάνουμε το ίδιο πράγμα σε αυτούς (το Ισραήλ), όπως όταν μπήκαμε στο Καραμπάχ και στη Λιβύη». Οι δηλώσεις αυτές πυροδότησαν την έντονη αντίδραση του Ισραηλινού ΥΠΕΞ, ο οποίος συνέκρινε τον Ερντογάν με τον Σαντάμ Χουσεΐν και κάλεσε για την απομάκρυνση της Τουρκίας από τη συμμαχία του ΝΑΤΟ.

Τα πρωτοσέλιδα των τουρκικών εφημερίδων αντανακλούν την ένταση αυτής της αντιπαράθεσης. Η Χουριέτ κυκλοφόρησε με τίτλο: «Το τέλος του θα είναι όπως ο Χίτλερ», ενώ η Σαμπάχ προχώρησε ακόμη περισσότερο με τον τίτλο: «Το τέλος του θα είναι χειρότερο και από του Χίτλερ». Η Μιλιέτ από την πλευρά της, απεικονίζοντας τον Νετανιάχου με τη μορφή του Χίτλερ, είχε τίτλο: «Κοίτα ποιος μιλάει».

Οι αναφορές σε ιστορικές φιγούρες, όπως ο Χίτλερ και ο Σαντάμ Χουσεΐν, ανεβάζουν περαιτέρω το θερμόμετρο της έντασης.

Πρωτοσέλιδα για Νετανιάχου - Χίτλερ

Χουριέτ

«Το τέλος του θα είναι όπως ο Χίτλερ»

Σαμπάχ

«Το τέλος του θα είναι χειρότερο και από του Χίτλερ»

Μιλιέτ

«Κοίτα ποιος μιλάει»

Τελ ΑβίβΆγκυραειδήσεις τώραΤουρκίαΡετζέπ Ταγίπ ΕρντογάνΙσραήλειδήσειςΜπένιαμιν Νετανιάχου