Κόσμος|07.08.2024 17:11

Νετανιάχου: Μείνετε «ήρεμοι και ψύχραιμοι» - Έτοιμοι για επίθεση και για άμυνα

Newsroom

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου απηύθυνε έκκληση προς τους Ισραηλινούς πολίτες να παραμείνουν «ήρεμοι» και διαβεβαίωσε ότι το Ισραήλ είναι έτοιμο να αμυνθεί σε οποιαδήποτε επίθεση, καθώς όλοι περιμένουν την απάντηση του Ιράν για τη δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια.

Ο Νετανιάχου επισκέφθηκε σήμερα (7/8) τη βάση στρατολόγησης του στρατού Tel Hashomer και σε δηλώσεις του ανέφερε: «συνεχίζουμε προς τη νίκη. Γνωρίζω ότι οι Ισραηλινοί πολίτες είναι σε επιφυλακή, και σας ζητώ ένα πράγμα: Μείνετε ήρεμοι και ψύχραιμοι. Είμαστε προετοιμασμένοι τόσο για άμυνα όσο και για επίθεση, χτυπάμε τους εχθρούς μας και είμαστε επίσης αποφασισμένοι να αμυνθούμε».

Η ανάρτηση Νετανιάχου για την επίσκεψη στη βάση

Ερωτηματικά για την ιρανική απάντηση

Η Al Arabiya σε δημοσίευμά της, που επικαλείται πηγές από τις υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ ανέφερε ότι η ιρανική επίθεση στο Ισραήλ, μπορεί να γίνει την Πέμπτη ή την Παρασκευή.

Σε άλλη εξέλιξη, σε δημοσίευμά της η Washington Post αναφέρει ότι  αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου πιστεύουν ότι οι εντατικές διπλωματικές προσπάθειες για να μετριάσουν τα αντίποινα του Ιράν ενδεχομένως να έχουν αποτέλεσμα και έτσι εκτιμάται ότι ίσως η Τεχεράνη προχωρήσει σε μία περιορισμένης κλίμακας επίθεση.

ειδήσειςΙσραήλειδήσεις τώραΜπένιαμιν Νετανιάχου