Κόσμος|24.08.2024 21:11

Επίθεση στη Γερμανία: Όσα ξέρουμε για το τρομοκρατικό χτύπημα – Γιατί συνέλαβαν τον 15χρονο

Newsroom

Νέες λεπτομέρειες για την επίθεση με μαχαίρι που σημειώθηκε σε φεστιβάλ διαφορετικότητας στην πόλη Σόλινγκεν στη Γερμανία, το βράδυ της Παρασκευής έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Πλέον οι αρχές αντιμετωπίζουν το περιστατικό ως «τρομοκρατική επίθεση», ενώ σύμφωνα με την εφημερίδα Wetlt am Sontag, αλλά και άλλα γερμανικά ΜΜΕ, που επικαλούνται αυτόπτες μάρτυρες, ο δράστης φέρεται να φώναζε «Allahu Akbar», δηλαδή «ο θεός είναι μεγάλος».

Το σύνθημα χρησιμοποιείται συχνά σε τζιχαντιστικές τρομοκρατικές επιθέσεις. Ένα από τα τραυματισμένα θύματα φέρεται επίσης να δήλωσε ότι ο δράστης ήταν γνωστός από το Σόλινγκεν» και ήταν επισκέπτης σε τοπικό τζαμί. Οι ερευνητές χαρακτηρίζουν την δολοφονική επίθεση, που άφησε πίσω της τρεις νεκρούς και οκτώ τραυματίες, ως τρομοκρατική ενέργεια. Προς το παρόν δεν διαφαίνεται άλλο κίνητρο, δήλωσε ο ανώτερος εισαγγελέας Μάρκους Κάσπερς σε συνέντευξη Τύπου το απόγευμα του Σαββάτου.

Για ποιο λόγο κατηγορείται ο 15χρονος που συνελήφθη

Μέχρι στιγμής, έχει συλληφθεί μόνο ένας 15χρονος, ο οποίος όμως δεν πιστεύεται ότι είναι ο δράστης. Κατηγορείται ότι δεν κατήγγειλε σχεδιαζόμενα ποινικά αδικήματα. Σύμφωνα με την BILD, δύο μάρτυρες άκουσαν τον δράστη της επίθεσης, να φωνάζει στον έφηβο λίγο πριν την επίθεση: «Σήμερα θα τους μαχαιρώσω όλους!»

Σύμφωνα με το Der Spiegel, ο 15χρονος φέρεται να είναι από το Κιργιστάν. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, συνελήφθη σε κέντρο προσφύγων και αρνήθηκε να καταθέσει.

Η αστυνομία εξετάζει πιθανό βίντεο του εγκλήματος

Σύμφωνα με αστυνομικές αναφορές, κυκλοφορούν εικόνες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τις οποίες εξετάζουν οι ερευνητές σε σχέση με το έγκλημα στο Solingen. Ο αστυνομικός διευθυντής Thorsten Fleis δήλωσε ότι προς το παρόν υποθέτουν ότι υπάρχει βίντεο που δείχνει το έγκλημα. Ωστόσο, η απόδοση πρέπει να γίνει πιο συγκεκριμένη. Το υλικό δεν είναι κατάλληλο για δημοσίευση, διότι δεν μπορεί να αποδοθεί συγκεκριμένο πρόσωπο.

Γερμανίαεπίθεση με μαχαίριτζιχαντιστήςτρομοκρατική επίθεσηειδήσεις τώρα