Κόσμος|24.08.2024 21:25

Επίθεση στη Γερμανία: Το ISIS ανέλαβε την ευθύνη για το τρομοκρατικό χτύπημα

Newsroom

Το Ισλαμικό Κράτος φέρεται να ανέλαβε την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση με μαχαίρι που σημειώθηκε σε φεστιβάλ διαφορετικότητας στην πόλη Σόλινγκεν στη Γερμανία, το βράδυ της Παρασκευής, όπου σκοτώθηκαν τρία άτομα.

Φώναζε «Allahu Akbar» ο δράστης

Η εξέλιξη αυτή, έρχεται λίγο αφότου, η γερμανική εφημερίδα Bild μετέδιδε πως οι αρχές ερευνούσαν το σενάριο πίσω από την επίθεση να κρύβεται ο ISIS. 

Το σύνθημα χρησιμοποιείται συχνά σε τζιχαντιστικές τρομοκρατικές επιθέσεις. Ένα από τα τραυματισμένα θύματα φέρεται επίσης να δήλωσε ότι ο δράστης ήταν γνωστός από το Σόλινγκεν» και ήταν επισκέπτης σε τοπικό τζαμί.

Οι ερευνητές χαρακτηρίζουν την δολοφονική επίθεση, που άφησε πίσω της τρεις νεκρούς και οκτώ τραυματίες, ως τρομοκρατική ενέργεια. Προς το παρόν δεν διαφαίνεται άλλο κίνητρο, δήλωσε ο ανώτερος εισαγγελέας Μάρκους Κάσπερς σε συνέντευξη Τύπου το απόγευμα του Σαββάτου.

Στο μεταξύ, νέα σύλληψη σημειώθηκε σήμερα όπως μεταδίδουν o Guardian και το Reuters. Δεκάδες αστυνομικοί κατέβηκαν σε μια δομή φιλοξενίας προσφύγων στην πόλη Ζόλινγκεν της δυτικής Γερμανίας σήμερα το βράδυ, σε μια επιχείρηση που φέρεται να συνδέεται με τη φονική επίθεση με μαχαίρι στην πόλη.

Για ποιο λόγο κατηγορείται ο 15χρονος που συνελήφθη

Μέχρι στιγμής, έχει συλληφθεί μόνο ένας 15χρονος, ο οποίος όμως δεν πιστεύεται ότι είναι ο δράστης. Κατηγορείται ότι δεν κατήγγειλε σχεδιαζόμενα ποινικά αδικήματα. Σύμφωνα με την BILD, δύο μάρτυρες άκουσαν τον δράστη της επίθεσης, να φωνάζει στον έφηβο λίγο πριν την επίθεση: «Σήμερα θα τους μαχαιρώσω όλους!»

Σύμφωνα με το Der Spiegel, ο 15χρονος φέρεται να είναι από το Κιργιστάν. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, συνελήφθη σε κέντρο προσφύγων και αρνήθηκε να καταθέσει.

Η αστυνομία εξετάζει πιθανό βίντεο του εγκλήματος

Σύμφωνα με αστυνομικές αναφορές, κυκλοφορούν εικόνες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τις οποίες εξετάζουν οι ερευνητές σε σχέση με το έγκλημα στο Solingen. Ο αστυνομικός διευθυντής Thorsten Fleis δήλωσε ότι προς το παρόν υποθέτουν ότι υπάρχει βίντεο που δείχνει το έγκλημα. Ωστόσο, η απόδοση πρέπει να γίνει πιο συγκεκριμένη. Το υλικό δεν είναι κατάλληλο για δημοσίευση, διότι δεν μπορεί να αποδοθεί συγκεκριμένο πρόσωπο.

επίθεση με μαχαίριISISΙσλαμικό Κράτοςτρομοκρατική επίθεσηειδήσεις τώρα