Κόσμος|09.09.2024 16:35

Κεντάκι: Κλειστά σχολεία και κλειδαμπαρωμένοι οι κάτοικοι - Αναζητείται πιστολέρο

Newsroom

Τα σχολεία έκλεισαν και οι πολίτες κλειδαμπαρώθηκαν σε πόλη του Κεντάκι, καθώς οι έρευνες για τον ένοπλο που άνοιξε πυρ σε πολυσύχναστο αυτοκινητόδρομο, είναι σε εξέλιξη για τρίτη ημέρα. Η επίθεση, με τους πέντε τραυματίες, έγινε στην περιοχή του Λόντον, με τους 8.000 κατοίκους, που έχει τεθεί σε κατάσταση συναγερμού.

Οπλισμένος και επικίνδυνος ο δράστης

Ο δράστης, ο 32χρονος Τζόζεφ Κάουτς, πρώην στρατιώτης της Εθνικής Φρουράς διαφεύγει τη σύλληψη μέχρι στιγμής και οι αρχές των θεωρούν «οπλισμένο και επικίνδυνο».

Οι αστυνομικοί βρήκαν ένα SUV ιδιοκτησίας του σε έναν δρόμο κοντά στον τόπο του εγκλήματος και αργότερα βρήκαν μια ημιαυτόματη καραμπίνα που πίστευαν ότι χρησιμοποιήθηκε στους πυροβολισμούς, δήλωσε ο βοηθός του σερίφη Gilbert Acciardo.

Κλειστά τα σχολεία - Στα σπίτια τους οι κάτοικοι 

Με τον ένοπλο να παραμένει ασύλληπτος, περισσότερες από δώδεκα τοπικές σχολικές περιφέρειες και ιδιωτικά σχολεία, ακύρωσαν τα μαθήματα της Δευτέρας, ανέφερε ο ειδησεογραφικός σταθμός Lex18.

Ακόμη, οι τοπικές Αρχές κάλεσαν του πολίτες να «κλειδώσουν τις πόρτες, να έχουν αναμμένα τα φώτα έξω και να παρακολουθούν τις κάμερες ασφαλείας».

Οι έρευνες είναι σε πλήρη εξέλιξη και σε αυτές συμμετέχει και ο στρατός. 

ΗΠΑπυροβολισμοίστρατόςένοπλοςΚεντάκιειδήσεις τώρα