Κόσμος|09.09.2024 18:50

Κέιτ Μίντλετον: Τέλος οι χημειοθεραπείες για τον καρκίνο - Το πρώτο της μήνυμα

Newsroom

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας, Κέιτ Μίντλετον, σταμάτησε -μετά από εννέα μήνες- τις χημειοθεραπείες για τον καρκίνο. Όπως λέει, πλέον μπαίνει σε μία νέα φάση της ζωής της, «με μια ανανεωμένη αίσθηση ελπίδας και εκτίμησης της ζωής».

Η Κέιτ γνωστοποιεί πως ο δρόμος προς την πλήρη ανάρρωση είναι μακρύς, αλλά λέει πως θα αρχίσει ξανά τη δουλειά της και θα αναλάβει κι άλλες υποχρεώσεις.

Το πρώτο μήνυμα της Κέιτ

«Καθώς το καλοκαίρι φτάνει στο τέλος του, δεν μπορώ να σας πω πόσο μεγάλη είναι η ανακούφιση που επιτέλους ολοκλήρωσα τη χημειοθεραπεία μου.

Οι τελευταίοι εννέα μήνες ήταν απίστευτα δύσκολοι για εμάς ως οικογένεια. Η ζωή όπως την ξέρετε μπορεί να αλλάξει σε μια στιγμή και έπρεπε να βρούμε έναν τρόπο να διασχίσουμε έναν νέο, άγνωστο, δρόμο.

Το ταξίδι με τον καρκίνο είναι πολύπλοκο, τρομακτικό και απρόβλεπτο για όλους, ιδίως για τους πιο κοντινούς σας ανθρώπους.

Σας φέρνει επίσης αντιμέτωπους με τα δικά σας τρωτά σημεία με τρόπο που δεν είχατε σκεφτεί ποτέ πριν, και μαζί με αυτό, με μια νέα οπτική γωνία για τα πάντα.

Αυτό το διάστημα υπενθύμισε κυρίως στον Ουίλιαμ και σε μένα να αναλογιστούμε και να είμαστε ευγνώμονες για τα απλά αλλά σημαντικά πράγματα στη ζωή, τα οποία τόσοι πολλοί από εμάς συχνά θεωρούμε δεδομένα. Απλά να αγαπάμε και να αγαπιόμαστε.

Τώρα επικεντρώνομαι στο να κάνω ό,τι μπορώ για να παραμείνω καθαρή από καρκίνο. Παρόλο που έχω τελειώσει τη χημειοθεραπεία, ο δρόμος μου προς την ίαση και την πλήρη ανάρρωση είναι μακρύς.

Ωστόσο, ανυπομονώ να επιστρέψω στη δουλειά και να αναλάβω μερικές ακόμη δημόσιες υποχρεώσεις τους επόμενους μήνες, όταν μπορέσω.

Παρά τα όσα έχουν προηγηθεί, εισέρχομαι σε αυτή τη νέα φάση της ανάρρωσης με νέα αίσθηση ελπίδας και εκτίμησης της ζωής.

Ο Ουίλιαμ και εγώ είμαστε τόσο ευγνώμονες για την υποστήριξη που έχουμε λάβει και αντλούμε μεγάλη δύναμη από όλους εκείνους που μας βοηθούν αυτή τη στιγμή.

Η ευγένεια, η ενσυναίσθηση και η συμπόνια όλων ήταν πραγματικά συγκινητική.

Σε όλους εκείνους που συνεχίζουν το δικό τους ταξίδι με τον καρκίνο -παραμένω μαζί σας, χέρι χέρι. Από το σκοτάδι μπορεί να βγει φως, γι' αυτό αφήστε αυτό το φως να λάμψει».

καρκίνοςΚέιτ Μίντλετονπρίγκιπας Ουίλιαμειδήσεις τώρα