Κόσμος|10.09.2024 16:00

Η μεγαλύτερη ουκρανική επίθεση με drones στη Μόσχα με μια νεκρή και καταστροφές σε σπίτια - Βίντεο

Newsroom

Η Ουκρανία πραγματοποίησε τη μεγαλύτερη επίθεση με drones στη Μόσχα, από την αρχή της έναρξης του πολέμου. Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, μια γυναίκα έχασε τη ζωή της ενώ τρία άτομα τραυματίστηκαν και δεκάδες σπίτια καταστράφηκαν και εκτράπηκαν περίπου 50 αεροπλάνα από την πορεία τους για να αποφύγουν τον εναέριο χώρο της πρωτεύουσας.

Η μεγάλης κλίμακας επίθεση με πάνω από 140 drones δείχνει ότι το «καθεστώς του Κίεβου» είναι εχθρός της Ρωσίας και ότι η Μόσχα χρειάζεται να συνεχίσει να την πολεμά, δήλωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ.

Εικόνες καταστροφής

Σύμφωνα με τους Ρώσους καταρρίφθηκαν τουλάχιστον 144 ουκρανικά drones ενώ εξαιτίας των χτυπημάτων σταμάτησαν προσωρινά οι πτήσεις από τα τρία αεροδρόμια της ρωσικής πρωτεύουσας.

Ουκρανικές επιθέσεις με drone αναφέρθηκαν στη ρωσική περιοχή του Μπριάνσκ, η οποία συνορεύει με την Ουκρανία, και στο Λίπετσκ, αρκετές εκατοντάδες χιλιόμετρα νότια της Μόσχας.

Βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν φλόγες σε πολυόροφη πολυκατοικία μετά την επίθεση ουκρανικού drone που προκάλεσε πυρκαγιά και μεγάλες ζημιές σε δεκάδες διαμερίσματα.

«Θα προσφύγουμε σε διεθνείς οργανισμούς»

Η Ρωσία θα προσφύγει σε διεθνείς οργανισμούς μετά τη μαζική επίθεση της Ουκρανίας εναντίον της Μόσχας και της δυτικής Ρωσίας με μη επανδρωμένα αεροσκάφη, δήλωσε νωρίτερα και η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Η ίδια η Ρωσία έχει εξαπολύσει κατά της Ουκρανίας αυτό τον μήνα μερικές από τις σφοδρότερες και πλέον φονικές επιθέσεις της από την έναρξη του πολέμου.

«Καμία διαπραγμάτευση»

Ο Πεσκόφ δήλωσε επίσης ότι, ενόσω τα ουκρανικά στρατεύματα παραμένουν στη ρωσική περιοχή Κουρσκ, η Μόσχα δεν μπορεί να φανταστεί τη διενέργεια διαπραγματεύσεων με το Κίεβο.

επίθεσηΡωσίαdronesΟυκρανίαειδήσεις τώρα