Κόσμος|19.10.2024 23:42

CNN: Διέρρευσαν άκρως απόρρητα έγγραφα του Πενταγώνου με σχέδια του Ισραήλ για αντίποινα στο Ιράν

Newsroom

Οι ΗΠΑ ερευνούν διαρροή άκρως απόρρητων πληροφοριών των ΗΠΑ σχετικά με σχέδια του Ισραήλ για αντίποινα κατά του Ιράν, σύμφωνα με το CNN.

Η διαρροή είναι «εξαιρετικά ανησυχητική», δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος στο CNN.

Τα έγγραφα, με ημερομηνίες 15 και 16 Οκτωβρίου, άρχισαν να κυκλοφορούν στο διαδίκτυο την Παρασκευή, αφού αναρτήθηκαν στο Telegram από έναν λογαριασμό που ονομάζεται «Middle East Spectator».

Είναι επισημασμένα ως άκρως απόρρητα και έχουν σημειώσεις που δηλώνουν ότι προορίζονται να τα δουν μόνο οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους «Five Eyes» -Αυστραλία, Καναδάς, Νέα Ζηλανδία και Ηνωμένο Βασίλειο.

Τι αναφέρουν τα έγγραφα

Στα έγγραφα περιγράφονται οι προετοιμασίες που φαίνεται να κάνει το Ισραήλ για ένα χτύπημα κατά του Ιράν. Ένα από τα έγγραφα, το οποίο αναφέρει ότι συντάχθηκε από την Εθνική Υπηρεσία Γεωπληροφορικής, αναφέρει ότι τα σχέδια περιλαμβάνουν τη διακίνηση πυρομαχικών από το Ισραήλ.

Σε άλλο έγγραφο αναφέρεται ότι προέρχεται από την Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας και περιγράφει ασκήσεις της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας με πυραύλους, που επίσης πιστεύεται ότι προετοιμάζουν ένα χτύπημα κατά του Ιράν. Το CNN δεν παραθέτει απευθείας αποσπάσματα από τα έγγραφα, ούτε τα παρουσιάζει.

Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε ότι εξετάζεται ποιος είχε πρόσβαση στο φερόμενο έγγραφο του Πενταγώνου. Οποιαδήποτε τέτοια διαρροή θα προκαλούσε αυτόματα έρευνα από το FBI μαζί με το Πεντάγωνο και τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών. Το FBI αρνήθηκε να σχολιάσει.

ειδήσεις τώραΠεντάγωνοΙράνΙσραήλ