Ελλάδα | 14.01.2019 20:16

Θεσσαλονίκη: Και με χορηγία ιδιώτη η συντήρηση της Νέας Παραλίας

Τίμος Φακαλής

Την συντήρηση δύο πάρκων της Νέας Παραλίας θα αναλάβει ο επιχειρηματίας Σταύρος Ανδρεάδης. Πρόκειται για τους κήπους των Γλυπτών και της Μεσογείου τα οποία βρίσκονται στην ανατολική πλευρά της Νέας Παραλίας. Το επόμενο διάστημα αναμένεται να προχωρήσουν οι διαδικασίες και να αποδεχτεί ο δήμος Θεσσαλονίκης την δωρεά όπως ανακοίνωσε ο Γιάννης Μπουτάρης. 

Ο Σταύρος Ανδρεάδης είχε την πρόθεση να κάνει μια δωρεά στον δήμο, ένα γλυπτό του εικαστικού Κώστα Βαρώτσο «Φιλία – Amicizia».  «Ωστόσο αυτό πέρασε από 100 κύματα. Ο κ. Ανδρεάδης διαφοροποιεί τη δωρεά στον δήμο και αντί του γλυπτού, θα αναλάβει τη συντήρηση δύο πάρκων στη Νέα Παραλία», τόνισε την Δευτέρα (14/01) κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου ο Γιάννης Μπουτάρης με αφορμή την επανατοποθέτηση του γλυπτού «Φεγγαράκι στην Ακτή».

Η χορηγία Ανδρεάδη έρχεται σε μία περίοδο όπου η συντήρηση της Νέας Παραλίας αποτελεί ζητούμενο. Η Νέα Παραλία-ένα έργο αστικής ανάπλασης το οποίο κόστισε πάνω από 35 εκατ. ευρώ- είναι η βιτρίνα της Θεσσαλονίκης, έχοντας ξεπεράσει τα ελληνικά όρια άλλα και έχοντας αποσπάσει 14 διεθνή βραβεία με πιο σημαντικό το Α΄ βραβείο-για την πιο φιλική και εύκολα προσβάσιμη ανάπλαση μέσα σε αστικό περιβάλλον-από τη Διεθνή Ένωση Αρχιτεκτόνων το 2014 στην Νότια Αφρική.

παραλία Θεσσαλονίκηςδήμος Θεσσαλονίκηςπάρκα