Ελλάδα | 26.01.2019 19:59

«Ύμνος της Μακεδονίας»: Τι λέει η δημιουργός του viral τραγουδιού

Newsroom

Ένα τραγούδι που ακούγεται στα συλλαλητήρια για το Σκοπιανό, σε εθνικές και σχολικές εορτές, σε παρελάσεις και εκδηλώσεις και το τελευταίο διάστημα έγινε ευρύτερα γνωστό και ειδικά, μετά το συλλαλητήριο της Κυριακής.

Πιο συγκεκριμένα, το τραγούδι αποτέλεσε έμπνευση για πολλούς, και σε beat ρυθμό σαν σύνθημα τραγουδιέται και χορεύεται τα τελευταία εικοσιτετράωρα, ενώ βίντεο που έχουν δημιουργήσει κυρίως νέα παιδιά, έχουν προκαλέσει φρενίτιδα στα social media.

Ειδικότερα, το τραγούδι ακούγεται σε τρεις διαφορετικές επανεκτελέσεις, μία αυθεντική, μία beat, αυτή που κυκλοφορεί τις τελευταίες ημέρες στο διαδίκτυο και μια χορωδιακή υπό τη διεύθυνση του καθηγητή μουσικής Θεμιστοκλή Κυπριώτη.

Δημιουργός του, η γιατρός και θεατρική συγγραφέας Μαριγώ Μπούρη, η οποία είχε μιλήσει για το τραγούδι πριν από μερικούς μήνες στο neakriti.gr και είχε πει ότι γράφτηκε πριν από τριάντα χρόνια για τη Μακεδονία.

Όμως το τραγούδι δεν ξεχάστηκε ποτέ, καθότι αγαπήθηκε ιδιαίτερα από τους Έλληνες Μακεδόνες, ωστόσο νιώθει πως η Ιστορία την προλαβαίνει κάθε φορά και δεν μπορεί η ίδια να την προσπεράσει. Μπορεί μόνο να την υπηρετήσει! «Να τώρα, που το τραγούδι μου για τη Μακεδονία “Μην παραχαράζετε την Ιστορία”, είναι πιο επίκαιρο από ποτέ!», είχε δηλώσει παλιότερα στο neakriti.gr.

Σήμερα μετά από μερικούς μήνες και με το τραγούδι να γίνεται ευρύτερα γνωστό και να τραγουδιέται από στόμα σε στόμα, το neakriti.gr, ρώτησε την κυρία Μπούρη, πώς αισθάνεται που «Ο ύμνος της Μακεδονίας» έχει τόσο μεγάλη απήχηση στον κόσμο το τελευταίο διάστημα και κυρίως πώς αισθάνεται για τις «παρεμβάσεις» που έχουν γίνει;

«Αισθάνομαι ότι δικαιώνονται κατά κάποιο τρόποι οι κόποι μου και οι αγώνες μου καθώς και οι αγώνες του γέροντα Καντιώτη καθώς και οι αγώνες τόσων και τόσων ηρώων που έχυσαν το αίμα τους για τη Μακεδονία!», αναφέρει, διευκρινίζοντας «κι αυτό γιατί στη συνείδηση του ελληνικού λαού και κατά βάθος στο DNA όλων των Ελλήνων η αλήθεια και η ιστορία δεν παραχαράσσεται με κάποιες υπογραφές».

Διαβάστε την υπόλοιπη συνέντευξη εδώ.

Ακολουθήστε το ethnos.gr στο Instagram

η Μακεδονία είναι μίαΎμνος της Μακεδονίαςμην παραχαράσσετε την Ιστορίαδημιουργός