Ελλάδα | 28.12.2022 15:11

Σεισμός στην Εύβοια: «Πήγαμε και ήρθαμε» - Τι λέει ο δήμαρχος Διρφύων Μεσσαπίων στο ethnos.gr

Κώστας Ασημακόπουλος

Για τον ισχυρό σεισμό 3,9 Ρίχτερ που σημειώθηκε στην Εύβοια μίλησε στο ethnos.gr, ο Δήμαρχος Διρφύων Μεσσαπίων, Γιώργος Ψαθάς. 

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Πήγαμε και ήρθαμε. Ήταν πολύ δυνατός σεισμός. Ο κόσμος βγήκε έξω από τα σπίτια του αλλά δεν έχω αναφορές για ζημιές και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Συνιστούμε στον κόσμο να μείνει ψύχραιμος».

Και αξιωματικός υπηρεσίας στο αστυνομικό τμήμα Διρφύων Μεσσαπίων καθησυχάζει λέγοντας πως «πέρα από την αρχική ανησυχία των κατοίκων όλα είναι υπό έλεγχο. Δεν έχουμε κάποια κλήση για ζημιές ή άλλο περιστατικό μέχρι ώρα 15:00».

Μιλώντας στο ethnos.gr, ο σεισμολόγος Γεράσιμος Χουλιάρας είπε πως «ήταν δόνηση μικρού μεγέθους που δεν πρέπει να προκαλεί ανησυχία από περιοχή που δεν έχει ιδιαίτερο ιστορικό δραστηριότητας».

Σημειώνεται πως το εστιακό βάθος του σεισμού εντοπίζεται στα 13,2 χιλιόμετρα με τη δόνηση να γίνεται ιδιαίτερα αισθητή και στην Αττική. 

Ήδη στο σημείο έχουν καταγραφεί έξι μετασεισμοί, κάτι που είναι φυσιολογικό καθώς οι  ειδικοί πάντοτε σε τέτοιες περιπτώσεις σημειώνουν ότι πρέπει να υπάρξει σεισμική ακολουθία.

Περιπολίες από Πυροσβεστική και Αστυνομία - Αναφέρθηκαν μικροζημιές 

Μέχρι στιγμής, το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος δεν έχει λάβει καμία κλήση για απεγκλωβισμό ατόμων. Πραγματοποιούνται περιπολίες από Πυροσβεστικές και Αστυνομικές δυνάμεις, ενώ ανάλογα έχουν κινητοποιηθεί και οι δυνάμεις του Λιμενικού Σώματος. Σε αυξημένη ετοιμότητα είναι παράλληλα όλες οι ΕΜΑΚ.

Μέχρι στιγμής έχει αναφερθεί ότι, στα Ψαχνά έπεσαν δύο τζαμαρίες από μαγαζιά χωρίς όμως να υπάρξουν τραυματίες. 

Ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος ζητεί συνεδρίαση της Επιτροπής

Ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος πάντως έκανε λόγο για νέα εστία, που διαφέρει από εκείνη της Νότιας Εύβοιας η οποία παρουσίασε έντονη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή των Νέων Στύρων, προτείνοντας επίσης την άμεση σύγκλιση της Επιτροπής Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου.

«Σεισμός μεγέθους 5,0 στα Ψαχνά Κεντρικής Εύβοιας. Νέα εστία, όχι εκείνη της Νότιας Εύβοιας. Είχε ενεργοποιηθεί και το 2003. Προτείνω άμεση σύγκλιση της Επιτροπής εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου», ανέφερε στο Facebook.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εύβοιασεισμόςσεισμός τώρα