Ελλάδα | 02.08.2023 13:40

«Δεν έχουν καταγραφεί υπηρεσιακά» - Τι απαντά το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη μετά τις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση εις βάρος γυναικών αστυνομικών από συναδέλφους τους

Newsroom

Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με ανακοίνωση του υποστηρίζει ότι δεν έχουν καταγραφεί υπηρεσιακά οι καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση, στις οποίες αναφέρεται δημοσίευμα της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ». 

Παράλληλα, σημειώνει ότι «το έγγραφο, που επικαλείται το δημοσίευμα, αφενός δεν είναι εμπιστευτικό και αφετέρου αποτελεί συνέχεια σχετικών εγγράφων του Υπουργείου Εσωτερικών, για τον τρόπο που πρέπει εν γένει οι Δημόσιες Αρχές και εν προκειμένω η ΕΛΑΣ να διαχειρίζονται περιστατικά και καταγγελίες για φαινόμενα ηθικής παρενόχλησης και βίας εντός του προσωπικού τους».

Τέλος, διευκρινίζεται ότι αποτελεί «πάγια αρχή της Ελληνικής Αστυνομίας και του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη η μηδενική ανοχή σε ζητήματα που αφορούν την αξιοπρέπεια του ατόμου και ξεκαθαρίζεται ότι τυχόν τέτοια περιστατικά αντιμετωπίζονται με την αυστηρότητα που ορίζεται από την ισχύουσα νομοθεσία και τους εσωτερικούς κανονισμούς της ΕΛΑΣ».

Καταγγελίες από γυναίκες αστυνομικούς για σεξουαλική παρενόχληση 

Πλήθος καταγγελιών από γυναίκες αστυνομικούς εις βάρος συναδέλφων τους για σεξουαλική παρενόχληση φέρνει στην επιφάνεια εμπιστευτικό έγγραφο του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ.

Σύμφωνα ειδικότερα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ», γυναίκες αστυνομικοί δέχτηκαν σεξουαλική παρενόχληση στα γραφεία της Κατεχάκη και όχι μόνο.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, οι καταγγελίες έγιναν από 4-5 γυναίκες αστυνομικούς ότι ορισμένοι συνάδελφοι τους είχαν κακοποιητική συμπεριφορά, διατύπωναν σεξουαλικά υπονοούμενα εις βάρος τους και επιχειρούσαν να τις απομονώσουν σε χώρους των γραφείων.

ειδήσεις τώρασεξουαλική παρενόχλησηαστυνομίαυπουργείο Προστασίας του Πολίτη