Ελλάδα|18.07.2024 16:12

Φωτιά τώρα: Πολύ βελτιωμένη η εικόνα της πυρκαγιάς στον Τρίλοφο - Αισιοδοξία ότι σύντομα θα τεθεί υπό πλήρη έλεγχο

Ρωμανός Κοντογιαννίδης

Πολύ βελτιωμένη είναι η εικόνα από το μέτωπο της φωτιάς στον Τρίλοφο του Δήμου Θέρμης, αφού από τις πάρα πολλές εστίες που έκαιγαν μέχρι πριν από λίγη ώρα, πλέον έχουν απομείνει μόνο δύο μικροεστίες και αυτές έχουν ελεγχθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό. Καίνε μέσα στο ρέμα, χωρίς να εμπνέουν κάποια ανησυχία και χωρίς αυτήν τη στιγμή να υπάρχει κίνδυνος για κάποια κατοικία.

Αυτό ανέφερε στο ethnos.gr ο πρόεδρος της κοινότητας Τριλόφου, Κοσμάς Τσιλιάς, ο οποίος εξέφρασε την εκτίμηση ότι αν δεν ενισχυθούν οι άνεμοι και δεν αλλάξει η φορά τους, η φωτιά σύντομα θα τεθεί υπό πλήρη έλεγχο.

Αυτή τη στιγμή οι ενεργές εστίες έχουν φορά προς το σημείο Μηδέν, όπου υπάρχουν ελάχιστες διάσπαρτες κατοικίες.

«Ήταν πολύ σημαντική η βοήθεια που πρόσφεραν τα εναέρια μέσα για τον περιορισμό της φωτιάς. Αυτήν τη στιγμή επιχειρούν εφτά αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα, ενώ μεγάλη μάχη δίνουν και οι επίγειες δυνάμεις», σημειώνει στο ethnos.gr ο κ. Τσιλιάς.

Ο ίδιος εκφράζει την εκτίμηση ότι η φωτιά κατά πάσα πιθανότητα οφείλεται σε εμπρησμό, γεγονός που καταδεικνύουν οι πάρα πολλές εστίες που ξέσπασαν στην περιοχή.

Να σημειωθεί ότι πριν από λίγες ώρες διατάχθηκε επείγουσα προκαταρκτική εξέταση από την Εισαγγελία Θεσσαλονίκης για ύποπτες συσκευασίες και υπολείμματα εμπρηστικού μηχανισμού που εντοπίστηκαν σε περιοχές του δήμου Θέρμης, όπου τα προηγούμενα 24ωρα ξέσπασαν αρκετές δασικές πυρκαγιές.  

Οι φλόγες «έγλυψαν» σπίτια

Λίγο νωρίτερα και για περίπου δύο ώρες τεράστια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις και συνεργεία του Δήμου Θέςρμης, αφού οι φλόγες «έγλυψαν» κάποιες διάσπαρτες κατοικίες που βρίσκονται στην περιοχή.

Το έργο τους δυσχέραιναν οι αλλαγές της φοράς του ανέμου και οι πολλές εστίες που ξεπηδούσαν η μία πίσω από την άλλη.

Η φωτιά ξέσπασε λίγο πριν από τις 2:00 το μεσημέρι της Πέμπτης και στους κατοίκους της περιοχής εστάλη προειδοποιητικό μήνυμα από το 112. Πολλές κατοικίες εκκενώθηκαν και οι κάτοικοι έριχναν νερό στα σπίτια τους, για να σώσουν τις περιουσίες τους.

Αν και οι φλόγες έφτασαν σε αυλές σπιτιών, ευτυχώς, δεν κάηκε κάποιο σπίτι και δεν κινδύνευσε ανθρώπινη ζωή.

αεροπλάναφωτιάδήμος ΘέρμηςΘεσσαλονίκηκατοικίεςφωτιά τώρα