Ελλάδα | 08.11.2018 15:29

Peter Diamandis: O παγκόσμιος πρωτοπόρος έρχεται στην Ελλάδα

Newsroom

Έκανε στον Στίβεν Χόκινγκ το καλύτερο δώρο της ζωής του, μια πτήση μηδενικής βαρύτητας. Είναι επιχειρηματίας, μηχανικός, γιατρός, συγγραφέας, ομιλητής και επιστήμονας. Ο Peter Diamandis έρχεται στην Ελλάδα στις 19 Νοεμβρίου για δύο μέρες και θα πρωταγωνιστήσει στο SingularityU Greece Summit.

Ιδρυτής εταιρειών και πρωτοβουλιών όπως X Prize Foundation, Singularity University, Abundance360 exclusive community, Planetary resources, Human Longevity Inc, Celularity και πολλών ακόμη, θεωρεί πως ο σκοπός και ηθική του υποχρέωση είναι να «συντελέσει στη μετάβαση της Ανθρωπότητας σε μια νέα εποχή, στην εποχή της «Αφθονίας» (Abundance)», όπως την ονομάζει και όπως είναι και ο τίτλος ενός από τα βιβλία του.

«O καλύτερος τρόπος να προβλέψεις το μέλλον είναι να το δημιουργήσεις ο ίδιος»

Στο SingularityU Greece summit, ο Peter Diamandis, δεν είναι ο μόνος ο οποίος θα δώσει το παρών. Η τεχνητή νοημοσύνη, η βιοτεχνολογία, η ρομποτική, το Internet of Things, οι νέες μορφές ενέργειας, νέες μορφές οργάνωσης και διοίκησης, καινοτόμες εφαρμογές και πρακτικές που έρχονται από το μέλλον και υπόσχονται να αλλάξουν τη ζωή μας, θα συζητηθούν και θα αναλυθούν από ομιλητές παγκοσμίου βεληνεκούς στις 19 και 20 Νοεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής. 

Παγκοσμίου βεληνεκούς ομιλητές από διαφορετικούς τομείς, όπως o Peter Diamandis (Chairman and Ceo of the X PRIZE Foundation –Co –Founder & Executive Chairman of Singularity University) , o Ramez Naam (Co-Chair, Energy & Environment at Singularity University), η Vivienne Ming (SU Faculty- Cognitive-Neuroscience), η Dr. Divya Chander (SU Faculty –Neuroscience, Medicine), ο Larry Keeley (President-Co-Founder Doblin Group –Managing Director Deloitte Consulting LLP), ο Stefano Gastaut (Director Internet of Things, Vodafone Group), η Jyotika Virmani (Senior Director Planet & Environment, X Prize ), o Tomas Björkman (Applied Philosopher and Social Entrepreneur) αλλά και άλλοι, θα μοιραστούν τις απόψεις και τις ιδέες τους, θα αναλύσουν σε βάθος τις εξελίξεις και θα αναζητήσουν καινοτόμες λύσεις που θα αλλάξουν τον κόσμο μας αλλά και την Ελλάδα και θα τον οδηγήσουν με σταθερά βήματα σε ένα καλύτερο μέλλον.

Ο Γιάννης Σωτηράκος, CEO της powerX.tech, ελληνικής εταιρείας που δραστηριοποιείται στο χώρο των εκθετικών τεχνολογιών, αλλά και τρόπου σκέψης (exponential technologies & mindset) αναφέρει για την εκδήλωση: «Ζούμε ήδη σε μία νέα εποχή όπου είμαστε μάρτυρες εκθετικής ανάπτυξης της τεχνολογίας. Αλλά την ίδια στιγμή επιχειρήσεις, οργανισμοί, αλλά και οι περισσότεροι από εμάς εξακολουθούμε να αναπτυσσόμαστε γραμμικά. Με βάση το 10% και όχι το Χ10! Έτσι μια νέας μορφής ανισότητα αναπτύσσεται και αποτελεί ανάγκη αλλά και ευκαιρία να κάνουμε κάτι για αυτό».