Ελλάδα|29.07.2024 16:12

Φωτιά τώρα στην Εύβοια: Εκκενώνονται οι Πετριές - Μήνυμα από 112

Κώστας Ασημακόπουλος

Εκκενώνονται οι Πετριές στην Εύβοια εξαιτίας της μεγάλης φωτιάς που έχει ξεσπάσει στην περιοχή. Το 112 έστειλε μήνυμα στους κατοίκους του χωριού να κινηθούν προς Αγίους Αποστόλους.

Λίγη ώρα αργότερα το 112 έστειλε νέο SMS προς τους κατοίκους της περιοχής Κριεζά, να απομακρυνθούν προς το Βέλος.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε ανάμεσα στο χωριά Πετριές και Κριέζα σε δασική έκταση. Για κατάσβεση επιχειρούν 90 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων, 30 οχήματα, 11 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα -εκ των οποίων το ένα για συντονισμό.

Δύο τα μέτωπα της φωτιάς

Η φωτιά είναι μεγάλη, λέει στο ethnos.gr ο δήμαρχος Αλιβερίου Νίκος Μπαράκος, γνωστοποιώντας πως οι φλόγες καίνε σε δύο μέτωπα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, προς το παρόν δεν υπάρχουν ζημιές σε σπίτια, ωστόσο, η κατάσταση κρίνεται ιδιαίτερα δύσκολη.

Την ίδια στιγμή, όπως μετέδωσε το evima.gr, στις φλόγες τυλίχθηκε φορητή – κινητή πυροσβεστική μονάδα του Αλιβερίου. Το πυροσβεστικό όχημα κάηκε ολοσχερώς χωρίς ευτυχώς να υπάρχουν θύματα.

Κοντά σε σπίτια οι φλόγες 

Διακοπές κυκλοφορίας

Λόγω της φωτιάς η Αστυνομία έχει διακόψει προσωρινά την κυκλοφορίας των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Λεπούρων-Καρύστου από το ύψος Κριεζών έως τα Κόσκινα, καθώς επίσης και στην επαρχιακή οδό Πετριών-Αγίων Αποστόλων. Καλεί μάλιστα τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στο συγκεκριμένο σημείο και να ακολουθούν τις εντολές των τροχονόμων.

φωτιάφωτιά τώραΕύβοιαπυρκαγιά