Ελλάδα|05.08.2024 19:40

Σπέτσες: «Χειρόφρενο» τράβηξαν τα θαλάσσια ταξί - Διαμαρτύρονται για πρόστιμο σε συνάδελφό τους

Ελευθερία Σπυράκη

Απίστευτη ταλαιπωρία περίμενε εν μέσω τουριστικής σεζόν τους ταξιδιώτες που χρησιμοποιούν τα θαλάσσια ταξί στις Σπέτσες καθώς οι ιδιοκτήτες προέβησαν σε διαμαρτυρία τραβώντας «χειρόφρενο» στα σκάφη τους.

Αιτία που οδήγησε σε αυτή την εξέλιξη ήταν το άδικο, όπως χαρακτηρίζουν εκείνοι, πρόστιμο σε συνάδελφό τους πριν από λίγα εικοσιτετράωρα.

Το χρονικό

Όλα ξεκίνησαν όταν στο πλαίσιο έκτακτου ελέγχου, υπάλληλοι του ΣΔΟΕ ζήτησαν από δύο ζευγάρια επιβατών, που επέβαιναν στο θαλάσσιο ταξί έχοντας ως αφετηρία την Κόστα Πόρτο – Χελίου και προορισμό τις Σπέτσες, να τούς προσκομίσουν τις αποδείξεις για τη μεταφορά τους. Οι επιβάτες προσκόμισαν όντως τις σχετικές αποδείξεις, κατόπιν, ωστόσο, ρωτήθηκαν από τους υπαλλήλους του ΣΔΟΕ, αν οι αποδείξεις είχαν κοπεί στην Κόστα, δηλαδή κατά την επιβίβασή τους, ή αφότου ξεκίνησε το σκάφος να κατευθύνεται προς τις Σπέτσες.

Οι επιβάτες απάντησαν ότι οι αποδείξεις κόπηκαν στη μέση της διαδρομής, με αποτέλεσμα να επιβληθεί στον ιδιοκτήτη που τούς εξυπηρέτησε πρόστιμο 250 ευρώ. Αμέσως οι ιδιοκτήτες των θαλάσσιων ταξί καθήλωσαν τα σκάφη τους στο λιμάνι της Ντάπιας, διαμαρτυρόμενοι με τον συγκεκριμένο τρόπο για την αδικία, όπως αναφέρουν, που υπέστη ο συνάδελφός τους.

«Δεν μπορούμε να δουλέψουμε κάτω από αυτές τις συνθήκες»

Μιλώντας στο ethnos.gr o αντιπρόεδρος σωματείου θαλάσσιων ταξί, Παναγιώτης Βρονταμίτης αναφέρει σχετικά με το περιστατικό.

«Τα θαλάσσια ταξί είχαν κόψει αποδείξεις, το συγκεκριμένο συνεργείο του ΣΔΟΕ έλεγε ότι όταν μπαίνει ο επιβάτης πρέπει να του κόψουν εισιτήριο όχι αφού αποβιβάζεται. Είναι κατάχρηση εξουσίας αυτό που έκαναν. Προσπαθούμε να ακολουθήσουμε όλα αυτά που ορίζει ο νόμος, αλλά πλέον μας πιέζουν αρκετά. Δεν μπορούμε να δουλέψουμε κάτω από αυτές τις συνθήκες και όλη αυτή την πίεση. Η στάση δρομολογίων που κάναμε δεν ήταν τιμωρία στους επιβάτες. Σε όλα όμως υπάρχει ένα όριο.

Λόγω των συνθηκών υπάρχουν επαγγελματίες οι οποίοι πλέον θα σταματήσουν την δουλειά αυτή».

ΣπέτσεςταξίΣΔΟΕταξιδιώτες