Ελλάδα | 07.08.2024 13:00

Ηράκλειο: Θρήνος για τον 32χρονο πυροσβέστη που σκοτώθηκε σε πεζοπορία - Θα ήταν αρχηγός εκδρομής στην περιοχή που βρέθηκε νεκρός

Newsroom

Σοκαρισμένη είναι η κοινωνία του Ηρακλείου από τον θάνατο του 32χρονου πυροσβέστη, ο οποίος βρέθηκε νεκρός αργά τη νύχτα της Τρίτης, μετά από έρευνες στο Κουρταλιώτικο φαράγγι, όπου είχαν χαθεί τα ίχνη του.

Τον 32χρονο Χριστόφορο βρήκαν νεκρό συνάδελφοί του στο φαράγγι όπου είχε πάει για πεζοπορία. Ο άτυχος υπηρετούσε στο Ηράκλειο ως αξιωματικός ειδικών καθηκόντων, βρέθηκε νεκρός σε μισό μέτρο νερού, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έφερε χτύπημα στο πρόσωπο.

Φως στα ακριβή αίτια θανάτου του αναμένεται να ρίξει η νεκροψία - νεκροτομή.

Το χρονικό 

Σύμφωνα με το Creta24, o 32χρονος βρισκόταν στο φαράγγι με μια φίλη του, όταν τα ίχνη του χάθηκαν. Η κοπέλα ενημέρωσε στις 7 περίπου το απόγευμα, όταν κατάφερε να βρει σήμα στο κινητό της και ενώ είχε φτάσει ήδη στη γέφυρα της λίμνης Πρέβελη, τις Aρχές.

Άμεσα στήθηκε μια μεγάλη επιχείρηση από δυνάμεις της Πυροσβεστικής, της ΕΛ.ΑΣ , δύο ομάδες της ΕΜΑΚ από το Ηράκλειο καθώς και ομάδα του Ερυθρού Σταυρού με ορειβατικές γνώσεις που αναζητούσαν τον 32χρονο.

Δυστυχώς ο άνδρας εντοπίστηκε νεκρός λίγο μετά τις 11 τη νύχτα, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένεια τους φίλους του αλλά και το Πυροσβεστικό Σώμα.

Θρήνος στον Ορειβατικό Σύλλογο Ηρακλείου

Ο 32χρονος ήταν μέλος του Ορειβατικού Συλλόγου Ηρακλείου από πολύ μικρή ηλικία. Όλοι δηλώνουν συντετριμμένοι από τον ξαφνικό χαμό του και κάνουν λόγο για έναν εξαιρετικό άνθρωπο, παλιό και πολύ έμπειρο μέλος που οριζόταν αρχηγός σε πολλές από τις εκδρομές που διοργάνωνε ο σύλλογος, σημειώνει το creta24.gr.

Τραγική ειρωνεία, στις 11 Αυγούστου, είχε προγραμματιστεί εκδρομή με αρχηγό τον ίδιοπ στο Κουρταλιώτικο φαράγγι, εκεί όπου τελικά σκοτώθηκε.

 

πυροσβέστηςΗράκλειοεκδρομήΚρήτηειδήσεις τώραπεζοπορία