Ελλάδα|15.08.2024 16:55

Χαλκιδική: Οι παρατυπίες που εντοπίστηκαν στις πισίνες της κατασκήνωσης που πνίγηκε η 8χρονη

Newsroom

Εξελίξεις καταγράφονται στην υπόθεση πνιγμού της 8χρονης σε πισίνα κατασκήνωσης στην Χαλκιδική. Σημειώνεται πως χτες, Τετάρτη, ο δήμος Κασσάνδρας προχώρησε σε ανάκληση αδειών λειτουργίας για τις πισίνες που διαθέτει η κατασκήνωση, καθώς διαπιστώθηκαν παρατυπίες κατά την αυτοψία.

Οι παρατυπίες που βρίσκε στις πισίνες ο πραγματογνώμονας

Ο διορισμένος πραγματογνώμονας που όρισε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Χαλκιδικής βρήκε όχι μία αλλά περισσότερες παρατυπίες στις δύο πισίνες με αποτέλεσμα ο δήμος Κασσάνδρας να συνεδριάσει εκτάκτως χθες το απόγευμα να κάνει ανάκληση των αδειών λειτουργίας.

Στα χαρτιά εμφανίζονταν υπεύθυνος λειτουργίας πισίνας μόνο που ο συγκεκριμένος υπάλληλος δεν έχει προσληφθεί το 2024. Η περίφραξη γύρω από την πισίνα δεν ήταν επαρκής. Ένα τμήμα της δεν υπάρχει, υπήρχαν και άλλα κενά που σημαίνει ότι ήταν δυνατή η πρόσβαση από παιδιά, σύμφωνα με το STAR.

Δεν υπήρχαν σωσίβια αλλά και το απαιτούμενο κοντάρι. Δεν υπήρχε η σήμανση για τα βάθη των πισινών.

Η κατάθεση της ναυαγγοσώστριας

Η ναυαγοσώστρια στην κατάθεσή της- ισχυρίστηκε ότι στις 13:15 που έκανε τον έλεγχο δεν είδε κάποιον στην πισίνα και κλείδωσε τη διπλή πόρτα εισόδου. Το ερώτημα που προκύπτει είναι ποιος ελέγχει τον χώρο με δεδομένο ότι η περίφραξη ήταν ελλιπής. Οι αρχές αναζητούν ακόμα τον νόμιμο εκπρόσωπο της εταιρείας.

πνιγμόςκατασκήνωσηΧαλκιδικήειδήσεις τώραανήλικηπισίνα