Ελλάδα | 21.08.2024 19:00

Πευκοχώρι Χαλκιδικής: Μηχανικός έβαλε «υπογραφή» καταλληλότητας στο λούνα παρκ τη μέρα του δυστυχήματος

Newsroom

Συγκλονιστική αποκάλυψη από το OPEN για την τραγωδία στο λούνα παρκ του Πευκοχωρίου, όπου έχασε τη ζωή του ο 19χρονος.

Μία ημέρα πριν από την τραγωδία στην Χαλκιδική, δηλαδή την Κυριακή 19 Αυγούστου, ο ιδιοκτήτης ειδοποίησε τους εργαζόμενους ότι την επόμενη ημέρα θα ερχόταν τεχνικός στο λούν παρκ για να αξιολογήσει τα μηχανήματα και την λειτουργία τους.

Πράγματι, σύμφωνα με εργαζόμενο που μίλησε στο OPEN, ο μηχανικός πήγε στο λούνα παρκ το μεσημέρι της ημέρας του δυστυχήματος για την αξιολόγηση. Ωστόσο, χωρίς καν να βάλει σε λειτουργία τα παιχνίσια έδωσε την έγκρισή και την υπογραφή του για τη λειτουργία τους. Ο άνδρας καταγγέλλει πως ο μηχανικός πήγε στο λούνα παρκ μίλησε στο τηλέφωνο, έκανε μία βόλτα στον χώρο, υπέγραψε κάποια έγγραφα και αποχώρησε.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Αντώνη Τσολναρά ο εργαζόμενος της επιχείρησης, ο οποίος απασχολείται στο διπλανό λούνα παρκ που ανήκει στον ίδιο ιδιοκτήτη, επιβεβαιώνει ότι συχνά υπήρχαν παράπονα από παιδιά και γονείς τόσο για το μοιραίο παιχνίδι όσο και γενικότερα για τα μηχανήματα του λούνα παρκ. Όμως, ο ιδιοκτήτης «μπάλωνε» την κατάσταση και είτε ζητούσε από τα παιδιά να καθίσουν σε διπλανά καθίσματα, είτε τα έβαφε για να μοιάζουν καινούργια.

Τι καταγγέλλει ο εργαζόμενος για τον «μαϊμού» έλεγχο στο λούνα παρκ

«Είχε έρθει να κάνει έλεγχο κάποιος που δεν τον ήξερα προσωπικά. Την ίδια ημέρα του δυστυχήματος ήρθε στο λούνα παρκ που έγινε το κακό. Είδε την πίστα με τα κουρσάκια και λίγο το «crazy dance» (σ.σ το μοιραίο παιχνίδι) και το καράβι και είπε “όλα καλα”. Μετά έφυγε», ανέφερε αρχικά στο OPEN o εργαζόμενος του λούνα παρκ.

«Εκείνη την ημέρα που ήρθε ο υπεύθυνος, περιμέναμε ότι θα βάζαμε μπρος τα μηχανήματα για να δει και ο ίδιος ότι λειτουργούν σωστά. Αυτό ξέραμε και αυτό είχαμε σαν ενημέρωση. Ήρθε και δεν μας είπε να τα βάλουμε μπροστά, τα είδε μόνο με το μάτι, υπέγραψε (γιατί κρατούσε κάτι χαρτιά) και το μεσημέρι έφυγε), καταγγέλλει ο εργαζόμενος που μίλησε στο OPEN θέλοντας να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Υπήρχε έγγραφο της ΕΛΑΣ για παραλείψεις

Την ίδια στιγμή, έρχεται στο φως της δημοσιότητας έγγραφο της Αστυνομίας, στο οποίο φαίνεται ότι από τις 9 Ιουλίου είχε ενημερώσει το δήμο Κασσάνδρας ότι το λούνα παρκ δεν είχε γνωστοποιήσει τη λειτουργία του.

Όπως αναφέρει το έγγραφο ο έλεγχος της αστυνομίας πραγματοποιήθηκε στις 7 Ιουλίου και διαπιστώθηκε ότι στερείται σχετικής γνωστοποίησης. Το έγγραφο αυτό έχει επικολληθεί στην επιχείρηση, ως συνοδευτικό με ένα έγγραφο του δήμου Κασσάνδρας.

Την ίδια ώρα οι πραγματογνώμονες συνεχίζουν την έρευνα τους για τη συλλογή στοιχείων.

θάνατοςΧαλκιδικήλούνα παρκειδήσεις τώρα