Ελλάδα|09.09.2024 11:36

Απόστολος Λύτρας: Την αποφυλάκισή του ζητά η Σοφία Πολυζωγοπούλου - Ο λόγος

Newsroom

Να ρίξουν τους τόνους αποφάσισαν Απόστολος Λύτρας και Σοφία Πολυζωγοπούλου για χάρη της ανήλικης κόρης τους. Μάλιστα, η εν διαστάσει σύζυγός του που έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού πριν κάποιο καιρό και προέβη σε μήνυση ζητά από τον εισαγγελέα την αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης του γνωστού ποινικολόγου υπό όρους, υποστηρίζοντας πως αυτό είναι προς το συμφέρον της ανήλικης κόρης τους και την ανάγκη επικοινωνίας της μαζί του.

Αποφυλάκιση υπό αυστηρούς όρους ζητά ο εισαγγελέας

Στο υπόμνημά της η 37χρονη ποινικολόγος αναφέρει πως η παράταση της προσωρινής κράτησης «είναι δεδομένο ότι επιδρά αρνητικά στην ψυχολογία της θυγατέρας μας, η προστασία της οποίας αποτελεί για μένα ύψιστη προτεραιότητα».

Ξεκαθαρίζει, δε, ότι δεν υπαναχωρεί από την υποστήριξη της κακουργηματικής κατηγορίας.

Η δικηγόρος καταλήγει στο υπόμνημα πως την παρουσία του πατέρα τους έχουν ανάγκη και οι δυο μεγαλύτερες κόρες του από τον πρώτο του γάμο, οι οποίες με όσα έχουν συμβεί δε βρίσκονται σε καλή ψυχολογική κατάσταση.

Από την πλευρά του ο εισαγγελέας ζήτησε την αποφυλάκιση του γνωστού ποινικολόγου με αυστηρούς όρους. O εισαγγελέας ζητάει να αντικατασταθεί η προσωρινή κράτηση με τους περιοριστικούς όρους της απομάκρυνσης από την οικογενειακή εστία, της απαγόρευσης προσέγγισης και συναναστροφής με το θύμα, της συμμετοχής του σε ειδικό θεραπευτικό πρόγραμμα και της εμφάνισής του δυο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του. 

φυλακήξυλοδαρμόςΑπόστολος Λύτραςειδήσεις τώρα