Ελλάδα|09.09.2024 14:47

Μύκονος: Aποκαλυπτικά ντοκουμέντα από το κύκλωμα που πουλούσε προστασία - Ζητούν από θύματα να πάρουν πίσω τις καταθέσεις

Newsroom

Ντοκουμέντα από την δράση του κυκλώματος των μπράβων που εκβίαζε καταστηματάρχες στη Μύκονο φέρνει στη δημοσιότητα το OPEN. Σε μια από τις εικόνες απεικονίζεται ο εισπράκτορας του κυκλώματος ο οποίος μόλις εισέπραξε τα λεφτά από το κατάστημα και τα μετράει.

Πούλησαν προστασία μέχρι και σε κατάστημα με ζελεδάκια 

Τα μέλη του κυκλώματος έφτασαν σε σημείο να εκβιάζουν με απίστευτη σκληρότητα τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων που προσέγγιζαν. Τα όσα αποκαλύπτει θύμα των μπράβων στο OPEN είναι σοκαριστικά:

«Μας είπαν πως ‘’αφού δεν μπορείτε να το γλιτώσετε, θα το απολαύσετε’’. Από σήμερα θα έχει το μαγαζί σας και προστασία’’. Όταν μας είπαν εμάς για προστασία, γελάσαμε με τον σύζυγο. Λέμε, ''προστασία σε ένα μαγαζί που πουλάει ζελεδάκια;''».

Καταστηματάρχες ζούσαν στιγμές τρόμου ενώ αναγκάζονταν να δίνουν «ταρίφα» χιλιάδων ευρώ.

«5.000 ευρώ για όλη τη σεζόν» 

«Αρχικά, για όλη τη σεζόν, το πρώτο deal που έκαναν ήταν 5.000 ευρώ», σημειώνει το θύμα.

«Όλα αυτά που τραβάει η Μύκονος, στο βωμό του ονόματός της, έχουν έρθει και από όλα αυτά που συμβαίνουν στο νησί. Δηλαδή, οι μπράβοι, το ένα το άλλο. Δεν πρέπει να ξεχάσουμε να πούμε και ένα μεγάλο ευχαριστώ στην αστυνόμευση και σε όλα που γίνανε στο νησί και το Εκβιαστών που ήρθε και καθαρίσανε όλη την κατάσταση», καταλήγει.

Η σύλληψή των μελών που πουλούσε προστασία έγινε κατά τη διάρκεια μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης σε Μύκονο και Αθήνα την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου όταν σε ένα από τα εκβιαζόμενα εμφανίστηκαν οι εισπράκτορες του κυκλώματος, συνελήφθησαν επί τόπου.

Μόλις μια ημέρα μετά δύο ακόμα μέλη συνελήφθησαν στην Αθήνα. Η δράση του κυκλώματος εντοπίζεται τουλάχιστον από τον Νοέμβριο του 2023.

Πλησίασαν θύματα ζητώντας να πάρουν πίσω τις καταγγελίες τους

Παράλληλα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου, εμφανίστηκε μια γυναίκα σε ένα από τα θύματα που έχει καταθέσει στις Αρχές, λέγοντας πως μεταφέρει μήνυμα από έναν από τους κατηγορούμενους να πάρει πίσω την κατάθεσή της και την μήνυση.


Μάλιστα, της είπε πως ο κατηγορούμενος θα της επέστρεφε και τα χρήματα.

Το θύμα δεν δέχτηκε κάτι τέτοιο και μάλιστα ενημερώθηκε άμεσα το τμήμα των Εκβιαστών σχετικά αλλά και ο εισαγγελέας Σύρου που χειρίζεται την υπόθεση.

Ελληνική ΑστυνομίαΜύκονοςκύκλωμαμπράβοιειδήσεις τώρα