Ελλάδα|09.09.2024 18:35

Λιβαδειά: «Φώναζα "βοήθεια, σταματήστε" και δεν άκουγε κανένας», λέει η επιβάτιδα που παρέσυρε το τρένο

Newsroom

Την παραδειγματική τιμωρία των υπεύθυνων ζητά η μητέρα τριών παιδιών που τραυματίστηκε σε αμαξοστοιχία στη Λιβαδειά, όταν εγκλωβίστηκε μεταξύ κλειστής πόρτας και αποβάθρας, ενώ το τρένο αναχώρησε κανονικά.

Όπως είπε η ίδια, για περίπου 50 μέτρα σερνόταν κατά μήκος του σιδηροδρομικού σταθμού. «Το πόδι μου όλο ήταν μέσα, όλο το άλλο σώμα μου ήταν έξω», τόνισε η ίδια στο Mega, σημειώνοντας πως, η αμαξοστοιχία με κατεύθυνση από Αθήνα για Θεσσαλονίκη είχε μόλις φθάσει στον σταθμό της Λιβαδειάς και ξεκίνησε η αποβίβαση όταν οι πόρτες έκλεισαν και «μάγκωσαν» το πόδι της (υπό συνθήκες που δεν έχουν για την ώρα διευκρινιστεί), πριν η ίδια προλάβει να κατέβει.  Η ίδια αλλά και αυτόπτες μάρτυρες άρχισαν να φωνάζουν, ωστόσο το τρένο ξεκίνησε κανονικά. Για την υπόθεση υπήρξε χθες εισαγγελική παρέμβαση με την άτυχη γυναίκα να προσπαθεί να αφήσει πίσω τα όσα έζησε μπροστά στα 3 της παιδιά. Όπως είπε, «Φώναζα ”βοήθεια” να σταματήσουν το τρένο, δεν άκουγαν». Όταν, τελικά, η αμαξοστοιχία σταμάτησε, η γυναίκα σοκαρισμένη κατάφερε να απεγκλωβιστεί. «Μόλις κατέβασα το πόδι, το τρένο ξεκίνησε», τονίζει η ίδια.

Τι λένε οι μηχανοδηγοί

Συγγενής του μηχανοδηγού του τρένου, πάντως, μίλησε στο κανάλι σημειώνοντας ότι, η ευθύνη για το παρ’ ολίγος σοβαρό ατύχημα βαραίνει την επιβάτιδα. «Δεν τραυματίστηκε κανένας και η κυρία έχει δηλώσει στην αστυνομία ότι δεν επιθυμεί ούτε τη δίωξη κανενός, ούτε τίποτα. Δεν είναι πρόβλημα του τρένου, όταν εσύ βάλεις το πόδι σου για να μην κλείσει η πόρτα, όλες οι πόρτες οι αυτόματες λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο. Δεν ήμουν μπροστά και δεν ξέρω ακριβώς τι έγινε. Ελεύθεροι είναι όλοι», ισχυρίστηκε.

Σε ανακοίνωσή της η Hellenic Train υπογράμμισε πως, «η ασφάλεια των επιβατών αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα για εμάς. Γι΄αυτό εφαρμόζουμε αυστηρό πλαίσιο λειτουργίας, το οποίο διασφαλίζει την τήρηση των υψηλότερων προτύπων ασφαλείας. Επισημαίνεται ότι δεν υπήρξε τραυματισμός. Βρισκόμαστε από την πρώτη στιγμή σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές για τη γρήγορη διαλεύκανση του περιστατικού».

«Δεν τραυματίστηκα σωματικά, αλλά ψυχικά»

Πάντως, η ίδια η γυναίκα που παραλίγο να τραυματιστεί σοβαρά, ανέφερε πως, «ετοίμασα τα πράγματα μου και τα παιδιά, βγαίνω στην πόρτα, όπου δεν ήταν κανένας ελεγκτής, πατάω το πράσινο κουμπί, ανοίγει η πόρτα, κατεβάζω τη μικρή, πάω να κατέβω κι εγώ και φεύγει το τρένο. Φώναζα ”βοήθεια, σταματήστε το τρένο” και δεν άκουγε κανένας, γιατί ήμουν στο τελευταίο βαγόνι. Γύρω στα 40 – 50 μέτρα σταμάτησε το τρένο. Δεν τραυματίστηκα σωματικά, αλλά ψυχικά. Το παιδί μου έτρεχε από πίσω μου».

παράσυρσηγυναίκατρένοαμαξοστοιχίαΛιβαδειάειδήσεις τώραHellenic Train