Ελλάδα|09.09.2024 18:33

Καβάλα: Στέρησαν μισθό σε γιατρό που κατήγγειλε ελλείψεις

Newsroom

Μία «πρωτοφανή απόφαση της Διοίκησης του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας» γνωστοποιεί η Ένωση Γιατρών του ΕΣΥ Καβάλας. Η ΕΓΕΣΥΚ εκφράζει έντονη δυσαρέσκεια για την απόφαση του διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου της πόλης να επιβάλει ποινή στέρηση μισθού σε γιατρό, που τοποθετήθηκε δημόσια για τη μη λειτουργία του αγγειογράφου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΣ της ΕΓΕΣΥΚ πρόκειται για «πρωτοφανή απόφαση της Διοίκησης του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας να επιβάλλει ποινή στέρησης μισθού για 8 ημέρες στον Αγγειοχειρουργό του Νοσοκομείου μας».

Όπως αναφέρεται επίσης: «Η ποινή επιβλήθηκε με αφορμή τη δημόσια τοποθέτηση του συναδέλφου σχετικά με τη μη λειτουργία του Αγγειογράφου. Η Διοίκηση τοποθετήθηκε τότε δημόσια απαντώντας στο συνάδελφο και το θέμα θα έπρεπε να σταματήσει εκεί. Παρ’ όλα αυτά πληροφορηθήκαμε πως η κατάληξη αυτής της ιστορίας ήταν να επιβληθεί η ποινή αυτή στο γιατρό».

Η Ένωση δηλώνει ότι διαφωνεί κάθετα με τέτοιες πρακτικές: «Είναι αναφαίρετο το δημοκρατικό δικαίωμα των γιατρών να εκφράζουν δημόσια την άποψη τους αρκεί αυτή να γίνεται κόσμια και με επιχειρήματα. Όσο τηρούνται αυτές οι συνθήκες εμείς σαν ΕΓΕΣΥΚ θα στηρίζουμε κάθε δημόσιο λόγο που κινείται σε αυτό το πλαίσιο και θα μας βρει απέναντι κάθε απόπειρα φίμωσης και τρομοκράτησης του Ιατρικού κόσμου με κυρώσεις παντός είδους. Δεν είναι δυνατόν να δημιουργηθεί ένα καθεστώς που κάθε φορά θα επιβάλλεται ποινή στέρησης μισθού στους γιατρούς επειδή θα τολμούν να εκφράσουν την άποψή τους για ένα θέμα δημόσια ενώ οι ίδιοι κακοπληρωμένοι και εξαντλημένοι στηρίζουν ένα ΕΣΥ παρατημένο στην τύχη του να καταρρεύσει».

Τέλος, η Ένωση καλεί «τον Διοικητή του Νοσοκομείου Καβάλας να πάρει πίσω την απόφαση στέρησης μισθού του συναδέλφου. Σίγουρα υπάρχουν ηπιότεροι τρόποι να εκφράσει την ενόχλησή του από το να στερήσει από το συνάδελφό μας κομμάτι του μισθού του».

καταγγελίανοσοκομείοΚαβάλαγιατροίειδήσεις τώρα