Ελλάδα|10.09.2024 18:00

Ρέθυμνο: Αποσωληνώθηκε ο κτηνοτρόφος - Σοκάρει ο τρόπος που του έκοψαν τη γλώσσα

Newsroom

Σε σταθερή κατάσταση νοσηλεύεται o 69χρονος κτηνοτρόφος που δέχθηκε την αιματηρή επίθεση στο Ρέθυμνο. Τη ίδια στιγμή η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών, που τον πυροβόλησαν και του έκοψαν τη γλώσσα.

Ο 69χρονος αποσωληνώθηκε το πρωί της Τρίτης (10/9) και νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση στη Μονάδα Ενταντικής Θεραπείας του νοσοκομείου.

Σοκάρει ο τρόπος που του έκοψαν τη γλώσσα

Ωστόσο, σοκαριστικές είναι οι λεπτομέρειες από τη βάρβαρη επίθεση που δέχτηκε ο κτηνοτρόφος. Η γλώσσα του άνδρα φέρεται να κόπηκε εγκάρσια (κάθετα προς τον άξονα του μήκους) από αιχμηρό αντικείμενο ενώ ο 69χρονος φέρεται να έδειξε αντίσταση στην αγριότητα των δραστών.

Τα λόγια της συζύγου του, στο MEGA, συγκλονίζουν: «Έγινε τραχειοστομία, σταθερή είναι η κατάσταση. Μια λέει, καταλαβαίνει, μια δεν καταλαβαίνει τίποτα. Δεν ξέρω. Εμένα αυτή τη στιγμή με απασχολεί να γίνει ο άντρας μου καλά. Να ζήσει. Κι ας είναι και ανάπηρος».

Πού στρέφονται οι έρευνες των Αρχών

Την ίδια στιγμή, ο τρόπος που οι δράστες έκοψαν τη γλώσσα του θύματος προκαλεί προβληματισμό στις Αρχές και μπορεί να υποδεικνύει κάτι. Ήδη στο μικροσκόπιο της αστυνομίας έχει μπει το υλικό από κάμερες ασφαλείας, οι οποίες φέρονται να έχουν καταγράψει τουλάχιστον έναν δράστη με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του. Από την πλευρά της, η οικογένεια του κτηνοτρόφου «δείχνει» προς συγκεκριμένη κατεύθυνση υποστηρίζοντας πως πίσω από την επίθεση στον 69χρονο βρίσκονται κτηματικές διαφορές.

Αναμονή για την κατάθεση του 69χρονου 

Παράλληλα οι Αρχές περιμένουν πότε ο 69χρονος θα είναι σε θέση να τους δώσει γραπτώς την κατάθεσή του, μιας και ο δράστης προσπάθησε να φιμώσει για πάντα το θύμα του κόβοντάς του τη γλώσσα με ψαλίδι, τιμωρητικά. Ίσως ξέρει τον άνδρα που προσπάθησε να του αφαιρέσει τη ζωή. Ή ίσως αντάλλαξαν λόγια που «δείχνουν» ποιος μπορεί να κρύβεται από πίσω. «Είναι διεγερτικός. Έχει ξυπνήσει, αντιλαμβάνεται αλλά είναι διεγερτικός. Φωνάζει… Είναι το σύνδρομο της μονάδας. Είναι λογικό να είναι συγχυτικός, οι γιατροί δίνουν την κατάλληλη αγωγή και πιστεύουμε ότι τις επόμενες δυο – τρεις μέρες θα μπορεί να είναι σε θέση να φύγει από τη μονάδα εντατικής θεραπείας», ανέφερε ο διοικητής του νοσοκομείου ΠΑΓΝΗ, Γεώργιος Χαλκιαδάκης.

αστυνομίανοσοκομείοΡέθυμνοειδήσειςειδήσεις τώρα