Ελλάδα | 29.11.2018 14:34

Στα χέρια της Αστυνομίας ένας από τους ληστές της «Υφαντής»

Ευλαμπία Ρέβη

Χειροπέδες σε έναν 36χρονο ομογενή από το Καζακστάν, ο οποίος είχε συμμετάσχει στη ληστεία με καλάσνικοφ στη βιομηχανία αλλαντικών «Υφαντής» στην Κηφισιά πριν δύο χρόνια, πέρασαν αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 36χρονος σκληρός κακοποιός μαζί με τουλάχιστον άλλους έξι συνεργούς του διέπρατταν από το 2016 ένοπλες ληστείες και διαρρήξεις, σε εταιρείες και τράπεζες, ενώ ακόμη προέβαιναν και σε κλοπές οχημάτων.

Από την αστυνομική έρευνα εξακριβώθηκε ότι ο συλληφθείς ήταν ένας ληστές που μεσημεριανές ώρες της 14ης Δεκεμβρίου 2016 εισέβαλαν στην γνωστή επιχείρηση και πυροβόλησαν με Καλάσνικοφ τους υπαλλήλους, τον αδελφό του ιδιοκτήτη της βιοτεχνίας αλλαντικών «Υφαντής» και τον ανιψιό του. Οι δύο άντρες βρίσκονταν στο λογιστήριο της εταιρείας και οι κακοποιοί δεν δίστασαν να ανοίξουν πυρ και να τους τραυματίσουν. Στην προσπάθειά τους να διαφύγουν, μάλιστα, άνοιξαν πυρ και κατά των αστυνομικών που τους καταδίωκαν.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης, οι αστυνομικοί έφτασαν στα ίχνη του έπειτα από αποτυπώματά του που βρέθηκαν σε όχημα διαφυγής των δραστών το οποίο στη συνέχεια έκαψαν και εγκατέλειψαν. Ο 36χρονος σεσημασμένος για ληστείες, κλοπές και πλαστογραφίες οχημάτων βρισκόταν εδώ και καιρό στο μικροσκόπιο των Αρχών. Συνελήφθη, μάλιστα, στο πατρικό του σπίτι την ώρα που μέσα σε αυτό ήταν και η μητέρα του.

Από την έρευνα των διωκτικών Αρχών, παράλληλα, έχουν εξιχνιαστεί, μία ένοπλη ληστεία, που διαπράχθηκε στις 30 Νοεμβρίου 2016 σε υποκατάστημα τράπεζας στους Αγίους Θεοδώρους και μία διάρρηξη-κλοπή στις 28 Ιουλίου 2016 από εταιρεία επεξεργασίας-εμπορίας ρινισμάτων πολύτιμων μετάλλων στον Ασπρόπυργο. Επίσης, εξιχνιάστηκαν τρεις κλοπές οχημάτων. Το παράνομο όφελος που αποκόμισαν οι δράστες, υπολογίζεται ότι υπερβαίνει το 1.100.000 ευρώ.

αστυνομίαληστεία