Lifestyle|09.09.2024 10:14

Πρίγκιπας Χάρι: Το αστρονομικό ποσό που θα λάβει στα 40α γενέθλια του

Newsroom

Ο πρίγκιπας Χάρι σε λίγες ημέρες κλείνει τα 40 χρόνια ζωής του και πρόκειται να λάβει το αστρονομικό ποσό των 8 εκατομμυρίων λιρών, αφού η πρόγιαγιά του βασίλισσα Ελισάβετ έβαλε στην άκρη ένα εφάπαξ ποσό για τα δισέγγονά της πριν από 30 χρόνια.

Μία κληρονομιά που περιείχε 19 εκατομμύρια λίρες δημιουργήθηκε το 1994 από τη βασίλισσα Ελισάβετ, μητέρα της αείμνηστης βασίλισσας Ελισάβετ Β’, όταν ο πρίγκιπας ήταν μόλις δέκα χρόνων, για να διανεμηθεί μεταξύ όλων των εγγονών της.

Το σκεπτικό πίσω από αυτήν την κίνηση

Υποτίθεται ότι θα λάμβαναν την πρώτη πληρωμή στα 21α γενέθλιά τους και τη δεύτερη πληρωμή στα 40ά γενέθλιά τους, με πηγές του παλατιού να υποστηρίζουν ότι ο Χάρι τότε έλαβε μεγαλύτερο ποσό από τον Ουίλιαμ.

Ενας πρώην βοηθός του παλατιού δήλωσε στους Times: «Υπήρχε ένα καταπιστευματικό ταμείο που είχε δημιουργηθεί εκείνη την εποχή. Ηταν ένας τρόπος με τον οποίο η βασίλισσα μητέρα μπορούσε να βάλει στην άκρη χρήματα για όταν τα δισέγγονά της θα ήταν μεγαλύτερα και ένας τρόπος για να περάσει ένα κομμάτι της περιουσίας της με φορολογικά αποδοτικό τρόπο. Ηταν ένας τρόπος με τον οποίο μέρος της περιουσίας της θα μπορούσε να δεσμευτεί γι’ αυτούς».

Στα 21α γενέθλιά του ο κάθε αδελφός θα έπαιρνε έξι εκατομμύρια λίρες, το ποσό αυτό θα αυξανόταν σε οκτώ εκατομμύρια λίρες στα 40ά γενέθλιά τους, τα οποία ο Harry θα γιορτάσει την ερχόμενη εβδομάδα, στις 15 Σεπτεμβρίου.

Πιστεύεται ότι τα δύο αδέρφια, μαζί με τα παιδιά των εξαδέλφων τους, της πριγκίπισσας Ρόγιαλ, Ζάρα καιΠίτερ Φίλιπς, και τις κόρες του δούκα της Υόρκης, Βεατρίκη και Ευγενία, μαζί με τα παιδιά της πριγκίπισσας Μαργαρίτα, τον υποκόμη Λίνλει και τη Λέιντι Σάρα Σάτο, θα ήταν οι δικαιούχοι του ταμείου.

Το ταμείο φέρεται να δημιουργήθηκε για να βοηθήσει τη βασίλισσα μητέρα να παρακάμψει την καταβολή οποιουδήποτε φόρου κληρονομιάς για την πολύ γενναιόδωρη δωρεά της στα δισέγγονά της.

Τον Απρίλιο αποκαλύφθηκε ότι ο πρίγκιπας Χάρι είχε ήδη βγάλει 22 εκατομμύρια λίρες από το βιβλίο του «Spare», αφού έγινε το βιβλίο με τις ταχύτερες πωλήσεις μη λογοτεχνικών βιβλίων στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Βασίλισσα ΕλισάβετΠρίγκιπας Χάρι