Lifestyle | 25.11.2019 13:44

Ναόμι Κάμπελ: Αρνήθηκε να «περπατήσει» σε επίδειξη μόδας μόνο με μαύρα μοντέλα

Newsroom

Η 48χρονη «Μαύρη Γαζέλα» της διεθνούς μόδας μετράει πάνω από 30 χρόνια στην πασαρέλα και έχει συνεργαστεί με όλους τους κορυφαίους οίκους μόδας του κόσμου. Η Βρετανίδα καλλονή Ναόμι Κάμπελ, γνωστή για τα ξεσπάσματα θυμού και τη δεσποτική συμπεριφορά προς τους συνεργάτες της, έδωσε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο περιοδικό της εφημερίδας «The Guardian» και ανάμεσα σε άλλα αποκάλυψε ότι αρνήθηκε να πάρει μέρος σε επίδειξη μόδας, μόνο με μαύρα μοντέλα. Η Ναόμι Κάμπελ παρά το γεγονός ότι της προσέφεραν «τόνους χρημάτων», αρνήθηκε να λάβει μέρος σε σόου με μαύρα μοντέλα, καθώς θέλει να προωθήσει την «ισορροπημένη συμμετοχή όλων» στη βιομηχανία της μόδας.

Στη συνέντευξή της το διάσημο μοντέλο μίλησε για την εκπροσώπηση των γυναικών χρώματος στον κόσμο της μόδας. Tο supermodel εξήγησε τι εννοεί όταν αναφέρεται σε ισορροπία: «Δεν θα κάνω μια επίδειξη μόδας με αποκλειστικά μαύρα μοντέλα, για παράδειγμα, επειδή θα ήταν υποκριτικό δεδομένου εδώ και πολύ καιρό υποστηρίζω την ισορροπημένη συμπερίληψη».

Και συνέχισε: «Αγκαλιάζω νέους ανθρώπους και τη δημιουργικότητά τους. Είμαι ευτυχισμένη με όλα τα νέα ταλέντα και είμαι περήφανη, που είμαι εδώ τώρα, που ακούω όλη αυτή τη μουσική, που βλέπω την κουλτούρα, τον τρόπο ζωής και τον τρόπο που κινείται η μόδα. Ο Τζιάνι Βερσάτσε πάντα έλεγε ότι έπρεπε να αναμειχθούμε έτσι, και τελικά το κάναμε» υπογράμμισε.

Γεννημένη στο Λονδίνο, η Ναόμι Κάμπελ θα παραλάβει το βραβείο «Είδωλο της Μόδας» στην απονομή των Fashion Awards 2019 του Βρετανικού Συμβουλίου Μόδας στις 2 Δεκεμβρίου. 

T

Ναόμι Κάμπελ: Το πρώτο μαύρο μοντέλο σε εξώφυλλο της γαλλικής Vogue

Η Βρετανίδα καλλονή γεννήθηκε το 1970 και την ανακάλυψε ένας κυνηγός ταλέντων σε ηλικία 15 ετών. Πολύ γρήγορα έγινε ένα από τα πιο ακριβοπληρωμένα μοντέλα στον κόσμο και εύκολα υιοθέτησε τη συμπεριφορά της απόλυτης ντίβας. Ήταν το πρώτο μαύρο μοντέλο που φωτογραφήθηκε για το εξώφυλλο της γαλλικής Vogue το 1988 και η πρώτη μαύρη γυναίκα που πόζαρε για το εξώφυλλο της αμερικανικής Vogue το 1989. Η οργάνωση που έχει ιδρύσει, «Fashion for Relief», δρα σε παγκόσμια κλίμακα και συγκεντρώνει πόρους για τη βελτίωση της ζωής των ανθρώπων που ζουν σε αντίξοες συνθήκες, όπως πληγέντες από φυσικές καταστροφές.

T

Η μάχη με τις καταχρήσεις 

Η «Μαύρη Γαζέλα» της πασαρέλας αντιμετώπισε πρόβλημα εθισμού το 1997. Η ίδια έχει παραδεχτεί ότι ήταν εξαρτημένη από την κοκαΐνη και το αλκοόλ. Ξεκίνησε να παίρνει ναρκωτικά μετά τη δολοφονία του καλού της φίλου και μέντορα, Τζιάνι Βερσάτσε. Ο διάσημος Ιταλός σχεδιαστής δολοφονήθηκε καθώς επέστρεφε σπίτι του στις 15 Ιουλίου του 1997, από έναν νεαρό άντρα με δύο σφαίρες στο κρανίο. «Καταστράφηκα όταν έμαθα για τον θάνατο του Τζιάνι Βερσάτσε», είχε πει η Κάμπελ. «Διαλύθηκα ως άνθρωπος». Η Ναόμι έχει παραδεχθεί και δημόσια τον εθισμό της στα ναρκωτικά, όπως αναφέρεται και σε δημοσίευμα της Vogue. Έκανε όμως μήνυση στην Daily Mirror γιατί δημοσίευσε φωτογραφία της βγαίνοντας από συνάντηση «Ανώνυμων Ναρκομανών». Και μάλιστα κέρδισε τη δίκη.

 
Ναόμι Κάμπελ