Αθλητισμός|30.07.2024 14:26

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Συναγερμός στο Παρίσι για μεγάλη καταιγίδα το απόγευμα – Κίνδυνος αναβολής διεξαγωγής πολλών αγωνισμάτων

Newsroom

Μετεωρολογικός συναγερμός έχει σημάνει στο Παρίσι έπειτα από την προειδοποίηση της γαλλικής μετεωρολογικής υπηρεσίας για ισχυρές βροχές και καταιγίδες μετά τις 18:00 το απόγευμα στη γαλλική πρωτεύουσα, θέτοντας σε κίνδυνο τη διεξαγωγή πολλών αγώνων που διεξάγονται σε ανοιχτούς χώρους ή στάδια.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της Meteo France, τα έντονα φαινόμενα μπορούν να φέρουν «βροχοπτώσεις περίπου 20 έως 40 χιλιοστών σε λιγότερο από μία ώρα» με τις επιπτώσεις να είναι τοπικές και να διαρκούν περίπου μέχρι τα μεσάνυχτα.

Οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες θα αναγκάσουν ενδεχομένως τους διοργανωτές να αναβάλουν μια σειρά από κορυφαίες αναμετρήσεις στο τένις, το ποδόσφαιρο, το ράγκμπι, το χόκεϊ και το μπιτς βόλεϊ.

Αλλά ίσως ακόμη περισσότερο ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι μια μεγάλη νεροποντή μπορεί να επιδεινώσει ακόμη περισσότερο την καταλληλότητα των υδάτων του Σηκουάνα να φιλοξενήσουν τη διεξαγωγή ολυμπιακών αθλημάτων.

Αναβλήθηκε το τρίαθλο λόγω της ποιότητας του νερού του Σηκουάνα

Νωρίτερα, αναβλήθηκε το τρίαθλο ανδρών, που ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσει σήμερα το πρωί λόγω της ποιότητας του νερού στον Σηκουάνα από τις βροχοπτώσεις της Παρασκευής και του Σαββάτου. Η απόφαση ελήφθη στις 3:30 τα ξημερώματα, ενώ το αγώνισμα επαναπρογραμμτίστηκε για αύριο Τετάρτη 31 Ιουλίου, στις 10:45 π.μ., αμέσως μετά το αγώνισμα των γυναικών (8 π.μ.).

Οι αυριανοί αγώνες θα γίνουν «υπό την προϋπόθεση ότι οι επόμενες δοκιμές -που θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη το πρωί- θα πληρούν τα πρότυπα ορίων κολυμβητικής ικανότητας που έχει θέσει το Παγκόσμιο Τρίαθλο», διευκρίνισαν σε κοινή δήλωση το «Παρίσι 2024» και η Διεθνής Ομοσπονδία Τριάθλου.

ειδήσεις τώραΠαρίσι 2024Ολυμπιακοί Αγώνες 2024Ολυμπιακοί ΑγώνεςΠαρίσιειδήσεις