Αθλητισμός|30.07.2024 19:22

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ήττα από την Κόστιουκ και πικρός αποκλεισμός για τη Μαρία Σάκκαρη

Newsroom

Άδοξο τέλος είχε η παρουσία της Μαρίας Σάκκαρη στο μονό των Ολυμπιακών Αγώνων 2024. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, έπειτα από μια τρομερή μάχη 2 ωρών και 50 λεπτών, ηττήθηκε με 2-1 σετ από την Ουκρανή Μάρτα Κόστιουκ και αποχαιρετά το μονό δίχως να μπορέσει να διεκδικήσει το πολυπόθητο μετάλλιο.

Στο πρώτο σετ η Κόστιουκ αιφνιδίασε τη Σάκκαρη και πήρε προβάδισμα με 0-3, όμως η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έκανε τρομερή αντεπίθεση, έκανε τέσσερα σερί μπρέικ στο σερβίς της Ουκρανής και πήρε το σετ με 6-4.

Η Κόστιουκ άρχισε με μπρέικ και στο δεύτερο σετ αλλά η Σάκκαρη ισορρόπησε και πάλι το παιχνίδι που ήταν πολύ κλειστό και κρίθηκε στο τάι μπράικ. Εκεί η Ουκρανή επικράτησε στις λεπτομέρειες με 5-7 σε ένα σετ που διήρκησε 1 ώρα και 10 λεπτά!

Στο τρίτο και καθοριστικό σετ δόθηκε μεγάλη μάχη με τις δυο τενίστριες να επιτυγχάνουν από δύο μπρέικ. Στο έβδομο γκέιμ η Σάκκαρη είχε μπρέικ πόιντ αλλά η Κόστιουκ κράτησε το σερβίς της για το 3-4, ενώ το επόμενο γκέιμ ήταν συγκλονιστικό. Η Σάκκαρη σέρβιρε, η Κόστιουκ είχε πέντε μπρέικ πόιντ στα οποία η Σάκκαρη βρήκε απάντηση, όμως στο έκτο δεν μπόρεσε να τα καταφέρει και η Ουκρανή έκανε το μπρέικ για το 3-5.

Η Σάκκαρη βρέθηκε σε δύσκολη θέση αλλά και πάλι έμεινε όρθια καθώς έκανε μπρέικ στο σερβίς της αντιπάλου της για το 4-5. Δεν μπόρεσε όμως στη συνέχεια να κρατήσει το σερβίς της (4-6). Η Κόστιουκ έκανε νέο μπρέικ και πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά αφήνοντας την Ελληνίδα πρωταθλήτρια με την πικρή γεύση του αποκλεισμού.

Μαρία ΣάκκαρηΠαρίσι 2024Ολυμπιακοί Αγώνες 2024ΤένιςΟλυμπιακοί Αγώνεςειδήσεις τώρα