Αθλητισμός|01.08.2024 21:30

Με «καυτό» Λιβάι Γκαρσία, ο οποίος πέτυχε χατ-τρικ, η ΑΕΚ πέρασε με 4άρα απ' την έδρα της Ίντερ Εσκάλδες

Newsroom

Με ένα επιβλητικό 0-4 επί της Ίντερ Εσκάλδες από την Ανδόρρα και συνολικό σκορ 8-3 η ΑΕΚ πήρε το εισιτήριο για την τρίτη προκριματική φάση του Conference League.

Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα είχε σε σπουδαία βραδιά τον Λιβάι Γκαρσία, ο οποίος πέτυχε χατ-τρικ και οδήγησε με ασφάλεια την Ένωση στον επόμενο γύρο, όπου θα αναμετρηθεί με τη Νόα απ' την Αρμενία.

Η ΑΕΚ ήταν ράθυμη στο ξεκίνημα του ματς αλλά εκρηκτική στο φινάλε φτάνοντας σε ένα εντυπωσιακό 0-4 με τον Λιβάι να έχει συνολικά στα δύο πρώτα ευρωπαϊκά ματς τέσσερα γκολ, μία ασίστ κι ένα κερδισμένο πέναλτι!

Η εξέλιξη του αγώνα

Η ΑΕΚ μπήκε στο γήπεδο νωχελικά και λίγο έλειψε να το πληρώσει καθώς στο 19' η Ίντερ Εσκάλδες άγγιξε το γκολ. Ο Μπερλάνγκα ευνοήθηκε από την κόντρα και η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό της Ένωσης, πήρε περίεργη τροχιά και χτύπησε στο δοκάρι, ενώ στη συνέχεια ο Ντε Λα Τόρε από κοντά δεν νίκησε τον Στρακόσα, ο οποίος απέκρουσε σωτήρια.

Η ευκαιρία της Ίντερ Εσκάλδες λειτούργησε σαν ειδοποίηση αφύπνισης για την Ένωση που δέκα λεπτά αργότερα βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα. Στο 29' -ουσιαστικά στην πρώτη απειλητική προσπάθεια των Κιτρινόμαυρων, οι οποίοι όμως φορούσαν ολόλευκα!- ο Λιβάι Γκαρσία κουβάλησε για αρκετά μέτρα την μπάλα και εκτέλεσε με δυνατό σουτ λίγο έξω απ' τη μεγάλη περιοχή για το 0-1.

H ομάδα απ' την Ανδόρρα απείλησε και στο 43' με τον Ντε Λα Τόρε αλλά και πάλι ο Στρακόσα ήταν σε ετοιμότητα διατηρώντας το 0-1 μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου καθώς και η ΑΕΚ είχε μια καλή στιγμή με τον Γιόνσον στο 45+3'.

Η Ένωση δεν μπήκε καλά στο γήπεδο και στο ξεκίνημα του β' ημιχρόνου παρουσιάζοντας προβληματική εικόνα δημιουργικά. Ωστόσο μετά το 60' η ΑΕΚ ανέβασε δραστικά την απόδοσή της και πήρε τον απόλυτο έλεγχο. Άγγιξε το γκολ στο 65' με τον Μάνταλο και έγραψε το 0-2 στο 74' και πάλι με τον Λιβάι Γκαρσία έπειτα από βαθιά μπαλιά του Χατζισαφί.

Η πρόκριση κρίθηκε οριστική, η ΑΕΚ απελευθερώθηκε πλήρως και στο 83' σκόραρε για τρίτη φορά. Ο Μάνταλος έβγαλε ωραία κάθετη πάσα για τον Άμραμπατ, ο οποίος με διαγώνιο σουτ διαμόρφωσε το 0-3.

Η ομάδα του Αλμέιδα όμως είχε πάρει φόρα και στο 86' σκόραρε ξανά με τον ασταμάτητο Λιβάι μετά από ασίστ του Λιούμπιτσιτς. 

Ίντερ Εσκάλδες: Μουνιόθ, Γκαγέγκο (74' Α. Σάντσες), Φέχερ, Πουέντες, Τόρες (81' Χέρμαν), Μπουχαρμά (59' Αντρέου), Μαρτίνες (59' Χ. Λόπες), Αλόνσο, Μπερλανγκά, Γκ. Λόπες, Ντε Λα Τόρε

ΑΕΚ: Στρακόσα, Κάλενς, Βίντα, Μουκουντί (81' Ρότα), Χατζισαφί, Γιόνσον (56' Μάνταλος), Σιμάνσκι, Λιούμπιτσιτς, Φερνάντες (80' Άμραμπατ), Γκατσίνοβιτς (72' Κοϊτά), Γκαρσία

ειδήσεις τώραΑΕΚEuropa Conference League