Αθλητισμός|01.08.2024 22:21

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο αλύγιστος Τζόκοβιτς έσβησε το όνειρο του Τσιτσιπά για μετάλλιο

Newsroom

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς στέρησε το όνειρο ενός Ολυμπιακού μεταλλίου στον Στέφανο Τσιτσιπά. Ο κορυφαίος τενίστας στον κόσμο επικράτησε με 2-0 σετ του Έλληνα πρωταθλητή, η πορεία του οποίου σταμάτησε στα προημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού.

Ο Σέρβος παραμένει ο κακός δαίμονας του Τσιτσιπά! Του στέρησε τον τίτλο στο Roland Garros και στο Australian Open, όπου τον κέρδισε σε τελικούς Grand Slam και τώρα του στερεί και το όνειρο για ένα μετάλλιο σε Ολυμπιακούς.

Παρά το γεγονός ότι ο Τζόκοβιτς παρουσίασε ένα πρόβλημα τραυματισμού στο δεύτερο σετ και βρέθηκε στο 0-4, κατόρθωσε να επανέλθει και να κερδίσει το σετ και το ματς στο τάι μπρέικ.

Ο Τσιτσιπάς ήταν πολύ καλός καθόλη τη διάρκεια του πρώτου σετ αλλά ο Τζόκοβιτς ήταν αλάνθαστος. Άγγιξε το τέλειο στο παιχνίδι του και όταν βρήκε την ευκαιρία έκανε το μοναδικό μπρέικ για το 3-1 προτού επικρατήσει με 6-3 έπειτα από 44 λεπτά.

Μολονότι ο Σέρβος είχε το μομέντουμ, ο Τσιτσιπάς παρουσιάστηκε πολύ πιο αποφασιστικός στο δεύτερο σετ και κάνοντας μπρέικ νωρίς στον Τζόκοβιτς έφτασε στο 2-0 και λίγο αργότερα στο 4-0 με δεύτερο σερί μπρέικ! Στο μεσοδιάστημα ο Νόλε ζήτησε ιατρικό τάιμ άουτ λόγω ενοχλήσεων στο πονεμένο του γόνατο.

Ο Τζόκοβιτς στη συνέχεια απάντησε με μπρέικ στον Τσιτσιπά για το 4-1 και μείωσε στη συνέχεια σε 4-2 αλλά ο Έλληνας πρωταθλητής κατόρθωσε να κρατήσει το σερβίς του για το 5-2. Ο επτάψυχος Σέρβος όμως μείωσε σε 5-3, έκανε μπρέικ αμέσως μετά για το 5-4 και ισοφάρισε σε 5-5 φέρνοντας ξανά το σετ στα ίσια.

Οι δύο παίκτες κράτησαν το σερβίς τους για το 6-6 και το σετ κρίθηκε στο τάι μπρέικ. Ο Τσιτσιπάς πήρε προβάδισμα δύο πόντων αλλά ο Τζόκοβιτς απάντησε με ένα σερί τεσσάρων πόντων. Ο Έλληνας άσος μείωσε σε 4-3 αλλά ο Τζόκοβιτς τελείωσε το σετ και το ματς με άλλους τρεις σερί πόντους.

Νόβακ ΤζόκοβιτςΟλυμπιακοί Αγώνες 2024Στέφανος ΤσιτσιπάςΟλυμπιακοί Αγώνεςειδήσεις τώραΤένις