Αθλητισμός|01.08.2024 22:58

Επιβλητικό πέρασμα του Παναθηναϊκού με 4άρα απ' την έδρα της Μπότεφ! Με Άγιαξ στην επόμενη φάση

Newsroom

Με ένα επιβλητικό πέρασμα απ' τη Φιλιππούπολη, ο Παναθηναϊκός άλωσε την έδρα της Μπότεφ, επικράτησε με το εντυπωσιακό 0-4 και πήρε το εισιτήριο για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League.

Οι Πράσινοι πετούσαν... φωτιές στην επίθεση και έφτασαν σε μια ευρεία νίκη παίρνοντας με άνεση το εισιτήριο της πρόκρισης (με συνολικό σκορ 6-1), εκεί όπου θα αναμετρηθούν με τον Άγιαξ που ξεπέρασε έστω και δύσκολα το εμπόδιο της Βοϊβοντίνα. To πρώτο ματς θα γίνει στο ΟΑΚΑ στις 8 Αυγούστου και η ρεβάνς στις 15 Αυγούστου στο Άμστερνταμ.

Ο Παναθηναϊκός είχε σε σπουδαία βραδιά τον Γερεμέγεφ που σκόραρε δύο φορές αλλά και τον Τζούριτσιτς που έκανε μεγάλο ματς έχοντας ένα γκολ και συμμετοχή στα τρία απ' τα τέσσερα τέρματα του Τριφυλλιού.

Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε στο σκορ μόλις στο 6' με τον Γερεμέγεφ μετά από ωραίο συνδυασμό με Τζούριτσιτς και Μλαντένοβιτς.

Η Μπότεφ είχε δοκάρι με τον Μινκόφ στο 27' αλλά ο Παναθηναϊκός απάντησε με γκολ στο 34'. Ο Τζούριτσιτς έγινε αποδέκτης της μπάλας στο όριο της περιοχής, σούταρε, η μπάλα προσέκρουσε και στο σώμα του Ούτζα αλλάζοντας πορεία και καταλήγοντας στα δίχτυα για το 0-2.

Στο 40' το Τριφύλλι είχε δοκάρι με τον Μπακασέτα και στο 45+2' βρήκε και τρίτο γκολ. Ο Γερεμέγεφ τροφοδότησε με κεφαλιά τον Μαντσίνι, εκείνος μπήκε στη μεγάλη περιοχή, πάσαρε στον Τζούριτσιτς ο οποίος με πλασέ έγραψε το 0-3.

Παρά το προβάδισμα πρόκρισης οι Πράσινοι μπήκαν με φόρα και στο β' ημίχρονο σκοράροντας για τέταρτη φορά στο 50'. Ο Κώτσιρας έστρωσε για τον Γερεμέγεφ, ο οποίος έγραψε το 0-4.

Μπότεφ: Μπερνάτ, Κόντε, Ταμ, Ντιαμπατέ (46' Ακέρε), Μπαλογιάννης (59' Γιορντάνοφ, 64' Καραμπέλιοφ), Ετό, Περέρα, Μινκόβ, Ποπόβ (46' Κόροσετς), Νουατσούκου, Ούτζα (44' Σέκουλιτς).

Παναθηναϊκός: Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας, Ίνγκασον, Γεντβάι (46' Μαξίμοβιτς), Μλαντένοβιτς, Αράο, Τσέριν (73' Ζέκα), Μαντσίνι (66' Τετέ), Μπακασέτας, Τζούριτσιτς (73' Λημνιός), Γερεμέγεφ (79' Σπόραρ).

Europa LeagueΠαναθηναϊκόςειδήσεις τώρα