Αθλητισμός|20.08.2024 19:50

Βρέθηκε θετικός σε απαγορευμένη ουσία ο Σίνερ, αλλά αθωώθηκε - «Είναι γελοίο» σχολίασε ο Κύργιος!

Newsroom

Ο Γιάνικ Σίνερ βρέθηκε δύο φορές θετικός στην απαγορευμένη ουσία κλοστεβόλη τον περασμένο Μάρτιο, αλλά απέφυγε τελικά την τιμωρία!

Η ITIA (International Tennis Integrity Unit) ανακοίνωσε ότι ο κορυφαίος τενίστας στον κόσμο αθωώθηκε διότι αποδείχτηκε ότι συνέβη από αμέλεια, καθώς φαίνεται ότι μολύνθηκε από σπρέι που χρησιμοποιούσε το φυσιοθεραπευτής του για δικό του τραύμα στο δάχτυλο. Σύμφωνα με την υπερασπιστική γραμμή, η ουσία «πέρασε» στο δέρμα του 23χρονου Ιταλού (το οποίο είχε κάποιες αλλοιώσεις) μέσω μασάζ χωρίς γάντια...

Το πρώτο τεστ έγινε στις 10 Μαρτίου (κατά τη διάρκεια του Indian Wells) και το δεύτερο δέκα μέρες μετά, λίγο πριν το Miami Open, από όπου ο νεαρός τενίστας έφυγε νικητής. Ο παίκτης είχε ενημερωθεί για το αποτέλεσμα των τεστ τον περασμένο Απρίλιο, αλλά άσκησε έφεση που έγινε δεκτή από την ITIA και γι' αυτό του επετράπη να αγωνίζεται κανονικά στο tour και να ανεβεί στη συνέχεια στο Νο.1 του κόσμου.

Για την ακρίβεια, τιμωρήθηκε από τις 4 ως τις 5 Απριλίου για το πρώτο τεστ και από τις 17 ως τις 20 του ίδιου μήνα για το δεύτερο, ωστόσο του δόθηκε το πράσινο φως να παίξει στη Μαδρίτη. Στις 30 Απριλίου ο Σίνερ αποσύρθηκε με τραυματισμό από τα προημιτελικά του Madrid Open και δεν αγωνίστηκε για 27 μέρες, μέχρι την πρεμιέρα του στο Roland Garros. Στο διάστημα αυτό, μάλιστα, απέσυρε τη συμμετοχή του και από το Masters της Ρώμης.

Η υπόθεση πέρασε στη συνέχεια στα χέρια ανεξάρτητου δικαστηρίου, που δέχτηκε με τη σειρά του τη δικαιολογία του νεαρού τενίστα και τώρα ήρθε η οριστική απαλλαγή. Ο Σίνερ παραδέχτηκε την παράβαση στην ακρόαση της περασμένης εβδομάδας και χάνει τους 400 βαθμούς και τα 325.000 δολάρια που κέρδισε με την πρόκριση στα ημιτελικά του Indian Wells, όμως είναι ελεύθερος να παίξει στο US Open.

Κύργιος: «Κρέμα μασάζ... Ναι, ωραία»

Θέση για την υπόθεση ντόπινγκ του Γιάνικ Σίνερ πήρε ο Νικ Κύργιος, ο οποίος ήταν αρκετά... αιχμηρός. «Είναι γελοίο, είτε ήταν ατύχημα, είτε σχεδιασμένο», έγραψε στο twitter o Ελληνοαυστραλός. «Βρίσκεσαι δύο φορές θετικός σε απαγορευμένη (στεροειδή) ουσία... πρέπει να είσαι εκτός για δύο χρόνια. Η απόδοσή σου βελτιώθηκε. Κρέμα μασάζ... Ναι, ωραία».

Η αλήθεια είναι ότι η «αθώωση» του Ιταλού έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις στα social media, κυρίως λόγω της διαφορετική μεταχείρισης συγκριτικά με άλλους τενίστες που είχαν βρεθεί θετικοί σε απαγορευμένες ουσίες...

αναβολικάΤένιςντόπινγκΓιανίκ Σινέρειδήσεις τώρα