Αθλητισμός | 26.09.2019 21:55

Τσιτσιπάς: Εγκατέλειψε τη μάχη με τον Μαναρίνο με σημάδια υπερκόπωσης

Newsroom

Την πρώτη του νίκη στο ΑΤP Τour έπειτα από 54 ημέρες έψαχνε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Ζουχάι της Κίνας και κόντρα στον Γάλλο Αντριάν Μαναρίνο, αλλά θα πρέπει να περιμένει περισσότερο για να επιστρέψει στις νίκες.

Ο Τσιτσιπάς, μόλις ολοκληρώθηκε το 2ο σετ του αγώνα με τον Γάλλο Αντριάν Μαναρίνο, παραιτήθηκε ύστερα από σύντομη εξέταση γιατρού και φυσικοθεραπευτή. Στα μέσα του 2ου σετ ο Τσιτσιπάς είχε ζητήσει ιατρικό τάιμ άουτ, όταν ένιωσε ζάλη και σημάδια υπερκόπωσης και αδιαθεσίας.

T

Δύο μπρέικ γκέιμ στο 1ο σετ

Ο Ελληνας τενίστας που είναι Νο 7 στην παγκόσμια κατάταξη μπήκε δυνατά από τον Β' γύρο και με δύο μπρέικ στο 4ο και το 8ο γκέιμ του 1ου σετ κατάφερε να προηγηθεί 3-1 και 5-3. Τελικά, αφού έσβησε τρία μπρέικ πόιντ του Γάλλου, στο 9ο γκέιμ πήρε το σετ 6-3. Ο Μαναρίνο είχε προηγουμένως μειώσει σε 4-3, όταν στο 7ο γκέιμ έκανε μπρέικ στο σερβίς του Ελληνα τενίστα.

Tο καθοριστικό 2ο σετ

Αμφίρροπη μάχη είχαμε και στο 2ο σετ, όπου οι δύο τενίστες υπερασπίστηκαν το σερβίς τους μέχρι το 5-5 γκέιμ, ωστόσο στο 10ο γκέιμ το ματς εξελίχθηκε σε θρίλερ, καθώς ο Μαναρίνο έχασε τρία σετ μπολ για να σπάσει το σερβίς του Τσιτσιπά και να κάνει το 6-4, ισοφαρίζοντας σε 1-1 σετ. Ο Τσιτσιπάς έβαλε όλη του την τέχνη για να βγει από τα σχοινιά και τα κατάφερε ισοφαρίζοντας 5-5, αλλά στη συνέχεια ο Μαναρίνο πήρε εύκολα το 11ο γκέιμ και με μπρέικ στο 12ο επικράτησε 7-5 και ισοφάρισε 1-1. Λίγα λεπτά μετά ο Τσιτσιπάς εγκατέλειψε.

T

Θα περιμένει το Πεκίνο

Ύστερα από τέσσερις συνεχόμενες ήττες στην Ουάσιγκτον, στο Μόντρεαλ, στο Σινσινάτι και στο US Οπεν ο 21χρονος Ελληνας τενίστας ήθελε να επιστρέψει στις επιτυχίες στα επαγγελματικά πρωταθλήματα αλλά θα χρειαστεί να περιμένει το όπεν του Πεκίνου.

Από το US Οπεν μεσολάβησαν οι αγώνες στο Davis Cup στο Τατόι και η συμμετοχή του στο Laver Cup στη Γενεύη όπου έδειξε να ανακτά και πάλι το χαμένο έδαφος αλλά και την «έμπνευση» του όπως χαρακτηριστικά είχε δηλώσεις μετά τις τέσσερις συνεχόμενες ήττες στο Tour.

Στον Γ' γύρο ο Μαναρίνο θα αντιμετωπίσει τον Βόσνιο Ντβίντ Ντζουμούρ (Νο 93) ο οποίος δείχνει να βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση καθώς λίγο νωρίτερα επικράτησε 7-6 (3), 6-2 του Νοτιοκορεάτη Κουόν Σουν (Νο 93), ενώ στον Α΄γύρο είχε κάνει τη μίνι έκπληξη απέναντι στον Ιταλό Μάρκο Τετσινάτο (Νο 67) με 5-7, 6-4, 6-2.

Στέφανος ΤσιτσιπάςATPΣπορΤένις