Αθλητισμός | 20.02.2020 16:37

Πετρούνιας: Εκανε το πρώτο από τα... έξι βήματα για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς του Τόκιο

Newsroom

Μπορεί ο Λευτέρης Πετρούνιας να έμεινε πίσω λόγω της εγχείρησης στον ώμο και να μην έχει εξασφαλίσει ακόμα την πρόκριση για το Τόκιο αλλά δείχνει αποφασισμένος να πάρει την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες παρόλο που έχει να ανέβει έναν Γολγοθά.

Ο άρχοντας των κρίκων πρέπει να πάρει τρία χρυσά μετάλλια στα ισάριθμα παγκόσμια κύπελλα που απομένουν και για να το πετύχει θα πρέπει φυσικά να προκρίνεται και στους τελικούς. Επομένως μαζί με τις προκρίσεις στους τελικούς και την κατάκτηση των χρυσών μεταλλίων έχει συνολικά έξι δύσκολα βήματα.

Ο άθλος της πρόκρισης

Το πρώτο το έκανε πριν από λίγο στη Μελβούρνη όπου διεξάγεται το παγκόσμιο κύπελλο. Απομένουν άλλα πέντε... και το εγχείρημα της πρόκρισης ισοδυναμεί με άθλο.

Με 15.058 βαθμούς πήρε την πρώτη θέση στα προκριματικά και την πανηγυρική πρόκριση για τον τελικό όπου θα αγωνιστεί για το πολυπόθητο χρυσό μετάλλιο, το πρώτο από τα συνολικά τρία που χρειάζεται.

Στον προκριματικό της “Melbourne Arena” ήταν ασυναγώνιστος και με 15,058 βαθμούς είχε την υψηλότερη βαθμολογία στους κρίκους με μεγάλη διαφορά, μπαίνοντας πανηγυρικά στην προνομιούχο οκτάδα.

Κέρδος για τον Πετρούνια είναι και η επιστροφή του σε επιδόσεις άνω των 15 βαθμών, για πρώτη φορά μετά τη χειρουργική επέμβαση του Νοεμβρίου του 2018, στοιχείο που επιβεβαιώνει ότι πλέον ξαναβρίσκει τον καλύτερο εαυτό του.

«Να τραγουδήσουμε τον Εθνικό ύμνο»

«Έχω πίστη ότι το Σάββατο στον τελικό των κρίκων θα ανέβω στο βάθρο του νικητή και όλοι μαζί θα τραγουδήσουμε τον Εθνικό ύμνο της πατρίδας μας. Περιμένω από τον Ελληνισμό της Μελβούρνης να δώσει δυνατό “παρών” στο “Melbourne Arena” Είμαι σε καλή κατάσταση και πιστεύω ότι θα καταφέρω να πάρω την πρωτιά στη Μελβούρνη και στην συνέχεια στα υπόλοιπα δύο παγκόσμια κύπελλα, στο Μπακού και στην Ντόχα, ώστε να κερδίσω την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες», δήλωσε ο 29χρονος «άρχοντας των κρίκων» στον δημοσιογράφο Μπιλ Ρουμελιώτη της ομογενειακής εφημερίδας «Ελληνικός Κήρυκας».

Το Σάββατο ο τελικός

Στον τελικό του Σαββάτου 22/02 (09:00-12:00 ώρα Ελλάδας, COSMOTE SPORT 9HD), ο Έλληνας εκπρόσωπος θα αγωνιστεί 5ος μεταξύ των οκτώ φιναλίστ, βάσει κλήρωσης.  Αντίπαλοί του θα είναι, κατά σειρά πρόκρισης, οι Κόρτνεϊ Τάλοχ (Βρετανία, 14,700 β.), Μαχντί Άχμαντ Κοχάνι (Ιράν, 14,633 β.), Αλί Ζαχράν (Αίγυπτος, 14,500 β.), Κιου Τσουνγκ Νγκ (Χονγκ Κονγκ, 14,333 β.), Χαμζά Γιλμάζ (Τουρκία, 13,200 β.), Ντέβι Ντάισον (Νέα Ζηλανδία, 13,033 β.), Ρικ Γιάκομπς (Ολλανδία, 12,766 β.).

«1η θέση μετά τον προκριματικό και πετάμε για τελικό!!
Ήθελα καιρό να το γράψω αυτό..
Για Πάμε λίγο δυνατά και τρελαίνομαι», έγραψε στον λογαριασμό του.

Tα αποτελέσματα των προκριματικών 

Λευτέρης ΠετρούνιαςΟλυμπιακοί Αγώνες ΤόκιογυμναστικήΣπορ