Αθλητισμός | 08.03.2020 20:38

Η Γιουνάιτεντ αφεντικό στο ντέρμπι του Μάντσεστερ! Κατατρόπωσε τη Σίτι

Newsroom

Ποιος είπε ότι η Μάντσεστερ Σίτι έχει γίνει το αφεντικό στην πόλη; Η συμπολίτισσα Γιουνάιτεντ μολονότι δεν διάγει και την καλύτερη περίοδο της ιστορίας της, δίνοντας μάχη για να εξασφαλίσει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο, αρνείται να παραδώσει τα σκήπτρα. Το απέδειξε στον πρώτο γύρο, οπότε επικράτησε 1-2 της Σίτι στο Ετιχαντ, το επανέλαβε και στον δεύτερο γύρο, νικώντας στο Ολντ Τράφορντ. Η ομάδα του Ολε Γκούναρ Σόλσκιερ νίκησε 2-0 της Σίτι και ξαναμπήκε στο παιχνίδι για τη διεκδίκηση μιας θέσης στο Champions League. Αντιθέτως, η απερχόμενη πρωταθλήτρια Αγγλίας του Πεπ Γκουαρδιόλα επιβεβαίωσε ότι περνάει αγωνιστική κρίση έχοντας μείνει 25 βαθμούς πίσω από την προπορευόμενη και μελλοντική πρωταθλήτρια Λίβερπουλ.

Το ντέρμπι κρίθηκε χάρη σε μια εξαιρετική κομπίνα των παικτών της Γιουνάιτεντ που έπιασαν στον ύπνο την άμυνα της Σίτι. Στο 30' ο Μπρούνο Φερνάντες έκανε μια πανέξυπνη εκτέλεση φάουλ και ο Μαρσιάλ με σουτ στην κίνηση ανοίγοντας το σκορ, ενώ το 2-0 διαμορφώθηκε στις καθυστερήσεις (97'+) με τον ΜακΤόμινεϊ έπειτα από λάθος του Εντερσον. 

Στο άλλο ματς της ημέρας η Τσέλσι σάρωσε την Εβερτον επικρατώντας 4-0 στο Στάμφορντ Μπριτζ. Με ένα ξέσπασμα ανά ημίχρονο οι «μπλε» προηγήθηκαν 2-0 στο 20λεπτο με γκολ του Μάουντ στο 14' και του Πέδρο στο 21' και διαμόρφωσαν το τελικό σκορ με δύο γκολ σε τρία λεπτά από τον Γουίλιαν (51') και τον Ζιρού (54'). Η ομάδα του Φρανκ Λάμπαρντ διατήρησε βαθμολογικό προβάδισμα στη μάχη για το εισιτήριο στο Champions League.

Premier LeagueΜάντσεστερ ΣίτιΜάντσεστερ Γιουνάιτεντποδόσφαιρο