Συνοδευτικά - Λαχανάκια Βρυξελλών με παρμεζάνα και αμύγδαλα
Εικόνα: ICookGreek
Εκτέλεση
Βράζετε τα λαχανάκια σε αλατισμένο νερό για 15’ και τα στραγγίζετε.
Σε κατσαρόλα ζεσταίνετε το βούτυρο και σοτάρετε το κρεμμύδι για 4΄-5΄. Προσθέτετε το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα 2΄ακόμα.
Προσθέτετε τα λαχανάκια και συνεχίζετε το σοτάρισμα ανακατεύοντας προσεκτικά. Αλατοπιπερώνετε. Σβήνετε με το κρασί και βράζετε σε δυνατή φωτιά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.
Μεταφέρετε το μείγμα με τα λαχανάκια σε πυρίμαχο ταψί καλά βουτυρωμένο.
Σε αντικολλητικό τηγάνι καβουρντίζετε τα αμύγδαλα ή το κουκουνάρι χωρίς λιπαρή ύλη. Τα σκορπίζετε στα λαχανάκια μαζί με το τριμμένο τυρί και ανακατεύετε. Τα βάζετε στο φούρνο 10΄ περίπου.
Πληκτρολογήστε για αναζήτηση
Εικόνα: ICookGreek
40'
6
Υλικά
450 γρ. λαχανάκια Βρυξελλών
1 κουταλιά της σούπας σκόρδο ψιλοκομμένο
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο και 1 κουταλιά επιπλέον για το ταψί