Συνταγές |ICookGreek

Τέλεια συνταγή για σπιτική ταραμοσαλάτα με ψωμί

©Unsplash
©Unsplash

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε το ψωμί στο νερό να μουλιάσει. 
  2. Στο μίξερ ή στο γουδί λιώνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Ρίχνουμε τον ταραμά, δουλεύουμε το μείγμα για λίγο και προσθέτουμε την ψίχα του ψωμιού, στυμμένη καλά.
  3. Λειτουργώντας τη συσκευή, ρίχνουμε στη συνέχεια λίγο λίγο το ελαιόλαδο αρχικά και έπειτα το ηλιέλαιο και το λεμόνι, εναλλάξ χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα, ώσπου το μείγμα να γίνει σαν αλοιφή.
Σημείωση: Η συνταγή είναι του executive chef Γιάννη Μπρατσολιά και πρωτοδημοσιεύτηκε στο icookgreek.com μαζί με 10 tips για αγορά ταραμά και τέλεια ταραμοσαλάτα

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
©Unsplash
©Unsplash
15'
4

Υλικά

  • 300 γρ. ψίχα ψωμιού,
  • 1 κρεμμύδι μετρίου μεγέθους, ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. άσπρος ταραμάς
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1/2 φλιτζάνι σπορέλαιο
  • 1/4 φλιτζάνι χυμός λεμονιού