Travel | 27.08.2021 18:27

Διήμερο στο Αγκίστρι μέσα στον Σεπτέμβρη: Οι ονειρικές παραλίες που θα σε ξετρελάνουν

Newsroom

Δεν χρειάζεται να κάνεις ταξίδια μακρινά για να μεταφερθείς σε όμορφους καλοκαιρινούς προορισμούς, αφού η ευτυχία πολλές φορές μπορεί να βρίσκεται ακριβώς δίπλα μας. Ιδιαίτερα τώρα, που ο Αύγουστος κουνά μαντήλι και οι περισσότεροι από εμάς ψάχνουμε ένα ιδανικό προορισμό κοντά στην Αθήνα για λίγες μέρες χαλάρωσης, ώστε να παρατείνουμε λίγο ακόμα το καλοκαίρι μας.

Αν βρίσκεσαι και εσύ σε αναζήτηση ενός ονειρεμένου παραθαλάσσιου μέρους, σου έχουμε μια καταπληκτική πρόταση.

Το Αγκίστρι είναι ένα από τα πιο μικρά νησάκια του Σαρωνικού, βρίσκεται δίπλα στην Αίγινα και χαρακτηρίζεται για την εναλλαγή του πράσινου και του γαλάζιου τοπίου. Τα τελευταία χρόνια το νησί βρίσκεται σε άνθηση, αφού κάτι η κοντινή του απόσταση από το λιμάνι του Πειραιά και κάτι το παραμυθένιο τοπίο του, το καθιστούν άκρως δελεαστικό προορισμό για αποδράσεις του Σαββατοκύριακου.

Πού κολυμπάμε

Οι παραλίες στο Αγκίστρι έχουν κύριο χαρακτηριστικό τα διαυγή κρυστάλλινα νερά και τα γαλήνια τοπία. Οι πιο πολλές ακτές -για καλή μας τύχη!- είναι εύκολα προσβάσιμες με τα πόδια ή όχημα.

Η πιο δημοφιλής παραλία είναι η Χαλικιάδα, μια πανέμορφη ακτή με γαλαζοπράσινα νερά και λευκά βότσαλα που θα μπορούσε να «κοντράρει» ακόμα και την πιο διάσημη παραλία των Κυκλάδων. Η πρόσβαση γίνεται μόνο με τα πόδια και απαιτεί προσοχή και αθλητικά παπούτσια.

Η Απόνησος, από την άλλη, φέρει τον τίτλο της πιο εξωτικής παραλίας του νησιού με νερά τιρκουάζ και πεύκα που φτάνουν μια ανάσα πριν την ακτή. Πρόκειται για μια απόλυτα οργανωμένη παραλία με τη νεολαία να την προτιμά και να της δίνει ρυθμό.

Η ιδανική παραλία του Αγκριστρίου για διακοπές με μικρά παιδιά, είναι η παραλία της Σκάλας, δίπλα στο λιμάνι. Τα νερά είναι ρηχά και είναι οργανωμένη τόσο, ώστε να μη σου λείψει τίποτα.

Η Μαγκίζα και η Μαριάμπα είναι οι δύο πιο απομονωμένες παραλίες του νησιού, που είναι ο,τι πρέπει για ζευγάρια που αποζητούν ρομάντζο και ηρεμία.

Εκτός από ηλιοθεραπεία, μπάνιο και χαλάρωση, όμως, το Αγκρίστρι σου εξασφαλίζει διασκεδαστικότατες δραστηριότητες. Πεζοπορία, ποδηλασία, καταδύσεις ή ιστιοπλοΐα, είναι μόλις λίγα από τα σπορ στα οποία μπορείς να επιδοθείς, με τις εγκαταστάσεις να βρίσκονται συγκεντρωμένες στον κεντρικό δρόμο του νησιού.

Αν είσαι περισσότερο της ξεκούρασης και του μπάνιου, δεν πρέπει να παραλείψεις τη βόλτα με το καϊκάκι στις απόμερες παραλίες του νησιού, αλλά και των διπλανών νησιών του Αργοσαρωνικού.

Μία πληροφορία που ίσως σου φανεί πολύ ενδιαφέρουσα, είναι πως όλα τα καράβια που πηγαίνουν στο Αγκίστρι παρέχουν δωρεάν μεταφορά ποδηλάτου. Πάρε το ποδήλατό σου, λοιπόν, άσε στην Αθήνα το αυτοκίνητο και πήγαινε να απολαύσεις αυτό το υπέροχο μικρό νησί, που θα γίνει η πιο  κοντινή και οικεία σου πολυτέλεια.

Το σίγουρο είναι πως στο τέλος δεν θα ξεκολλάς από εκεί τα Σαββατοκύριακα, γιατί το Αγκίστρι, στην ουσία καταλήγει να γίνει το χωριό όσων το γνωρίζουν και το αγαπούν για την απλότητα και την ομορφιά του.

Το γνωρίζεις; Το λατρεύεις.

Αγκίστρι παραλίεςΑγκίστρι