Travel|24.08.2024 19:30

Αεροπορικές πτήσεις: Αλλάζουν οι κανονισμοί - Τι θα ισχύσει με τις χειραποσκευές και από πότε

Newsroom

Αλλάζουν οι κανονισμοί για τις χειραποσκευές  από την 1η Σεπτεμβρίου λόγω μια σειράς αλλαγών στη νομοθεσία της Ε.Ε. 

Μέχρι σήμερα, οι αεροπορικές εταιρείες ήταν ελεύθερες να θέτουν τους δικούς τους όρους όσον αφορά τις διαστάσεις των χειραποσκευών και το βάρος τους. Πολλές εταιρείες μάλιστα εκμεταλλεύονταν το κενό που υπάρχει, προκειμένου να κερδοσκοπήσουν σε βάρος των καταναλωτών. 

Από την 1η Σεπτεμβρίου κάθε επιβάτης που πετάει με ευρωπαϊκή αεροπορική εταιρεία θα μπορεί να κουβαλάει μαζί του μία χειραποσκευή και ένα μικρό προσωπικό αντικείμενο, όπως τσάντα, σακίδιο ή τσάντα φορητού υπολογιστή, που πρέπει να χωράει κάτω από το κάθισμα μπροστά σας.

Οι  επιτρεπόμενες διαστάσεις 

Το επιτρεπόμενο βάρος δεν υπερβαίνει τα 10 κιλά.

Οι μέγιστες διαστάσεις (συμπεριλαμβανομένων των χειρολαβών και των τροχών), ορίζονται σε 55 x 40 x 20cm, ενώ το προσωπικό αντικείμενο πρέπει να είναι 40 x 30 x 15cm.

Η ΕΕ αποφάσισε επίσης να επαναφέρει τους προηγούμενους κανόνες σχετικά με την ποσότητα υγρών που μπορούν να πάρουν οι επιβάτες στις πτήσεις. Επί του παρόντος, οι ταξιδιώτες που περνούσαν από τερματικούς σταθμούς εξοπλισμένους με συστήματα ανίχνευσης εκρηκτικών υλών για χειραποσκευές (EDSCB) μπορούσαν να μεταφέρουν υγρά σε ποσότητες μεγαλύτερες από 100 ml. Τώρα αποφασίστηκε να καταργηθεί αυτή η εξαίρεση έως ότου όλα τα αεροδρόμια στην Ευρώπη διαθέτουν την ίδια συσκευή ελέγχου.

ΕΕαεροπορική εταιρείααποσκευέςειδήσεις τώρα