Καιρός | 06.09.2023 19:50

Κακοκαιρία Daniel: Μέσα σε μόλις 20 ώρες έπεσαν 754 τόνοι νερού - Ποιες περιοχές βρίσκονται στο επίκεντρο των ακραίων καιρικών φαινομένων

Newsroom

Εξακολουθεί να σαρώνει πολλές περιοχές της χώρας ταυτόχρονα η κακοκαιρία Daniel και, κυρίως, τις ήδη πληγείσες. Σε Θεσσαλία, Εύβοια, Φθιώτιδα, Βοιωτία, Αργολίδα και Κορινθία οι πολίτες πρέπει να δείχνουν μεγάλη προσοχή.

Και η Αττική, όμως, τις τελευταίες ώρες μαστίζεται από τα ακραία καιρικά φαινόμενα αφού αλλεπάλληλες καταιγίδες «χτυπούν» την περιοχή. Προβλήματα καταγράφηκαν στην Ηλιούπολη, όπου έπεσαν 60 τόνοι νερού ανά στρέμμα, ενώ και στο κέντρο σημειώθηκαν πλημμυρικά φαινόμενα.

 Ο θεσσαλικός κάμπος στην πρώτη γραμμή επικινδυνότητας

Στην πρώτη γραμμή επικινδυνότητας, σύμφωνα με την ΕΡΤ, παραμένει ο Θεσσαλικός κάμπος, καθώς τα νερά εκεί πέφτουν σε εκατοντάδες τόνους.

Η κακοκαιρία ξεπέρασε σε δυναμική και σε όγκους νερού ακόμα και τους μεσογειακούς κυκλώνες που έχουν πλήξει τη χώρα μας. Έσπασε το ρεκόρ ημερήσιας βροχόπτωσης με 754 τόνους νερού ανά στρέμμα, σε μόλις 20 ώρες στη Ζαγορά Πηλίου. Τα ακραία φαινόμενα θα συνεχιστούν μέχρι και αύριο το μεσημέρι, έπειτα σιγά-σιγά θα έρθει η αποκλιμάκωση.

ακραία καιρικά φαινόμενακακοκαιρία Danielειδήσεις τώρακακοκαιρία