Καιρός | 15.08.2024 20:36

Ποιες περιοχές μπήκαν στο φούρνο το Δεκαπενταύγουστου: Πού έγραψε 40αρια ο υδράργυρος

Newsroom

Θερμοκρασίες άνω των 40 βαθμών κελσίου καταγράφηκαν σε σειρά περιοχών της Ελλάδας, με την κατάσταση ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου κατά τόπους να γίνεται ανυπόφορη.

Σύμφωνα με το Meteo.gr, η μέγιστη θερμοκρασία καταγράφηκε στα Βραχναίικα Αχαΐας με 42.1 °C. Επιπλέον, η μέση μέγιστη θερμοκρασία στη χώρα ήταν ίση με 35.2 °C, ενώ 174 από τους 488 ενεργούς σταθμούς (την παρούσα χρονική στιγμή) κατέγραψαν θερμοκρασίες άνω των 37 °C, από τους οποίους οι 30 κατέγραψαν θερμοκρασία άνω των 40 °C.

Υψηλές θερμοκρασίες και την Παρασκευή

Σημειώνεται ότι την Παρασκευή η μέρα θα ξεκινήσει με αρκετή ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα και μάλιστα στα νησιωτικά τμήματα, ο ήλιος θα κυριαρχήσει και για το υπόλοιπο της ημέρας. Στα κεντρικά και βόρεια όμως ηπειρωτικά προς το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις, οι οποίες μέχρι και αργά το απόγευμα θα είναι αυξημένες.

Τις συγκεκριμένες ώρες της ημέρας, προβλέπονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, σε ορεινά τμήματα της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας. Μέχρι το βράδυ ο καιρός θα είναι και πάλι αίθριος σε όλη τη χώρα.

Η θερμοκρασία σε παραμείνει σε υψηλά επίπεδα και θα φτάσει το μεσημέρι τους 38-39 βαθμούς στα ηπειρωτικά, έως 40-41 στη δυτική Ελλάδα.

Οι μέγιστες τιμές στο Αιγαίο θα κυμανθούν κοντά στους 32-34 και έως 38 στη νότια Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα είναι μεταβλητοί 2-4 μποφόρ, αλλά από το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους. Το μελτέμι στο Αιγαίο θα είναι πολύ ισχυρό, σε εντάσεις 5-7, τοπικά στις Κυκλάδες και 8 μποφόρ.

Στην Αττική προβλέπεται αίθριος καιρός και λιακάδα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26-38 βαθμούς, με ισχυρούς βοριάδες 4-6, στα ανατολικά έως 7 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις το μεσημέρι, αυξημένες στα γύρω ορεινά, όπου πιθανόν θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μπόρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24-35 βαθμούς , και οι άνεμοι νότιοι 3-4, το μεσημέρι και 5 μποφόρ.

Δεκαπενταύγουστοςκαύσωναςειδήσεις τώραθερμοκρασία