Οικονομία|01.11.2018 17:57

Εκπρόσωπος ΔΝΤ: Οι βασικές αποφάσεις λαμβάνονται από Αθήνα και Βρυξέλλες

Newsroom

Όπως τόνισε ο κ. Ράις, κατά τη διάρκεια καθιερωμένης ενημέρωσης στην Ουάσιγκτον, το συγκεκριμένο μέτρο έχει ψηφιστεί από το 2017 και δεν είναι κάτι νέο. Παράλληλα υποστήριξε ότι οι βασικές αποφάσεις για την Ελλάδα λαμβάνονται από τη χώρα μας και τους Ευρωπαίους εταίρους. 

Ο εκπρόσωπος του Ταμείου απαντώντας σε ερώτηση του αρθρογράφου του «ΕΘΝΟΥΣ» Μιχάλη Ιγνατίου για το εάν η Ελλάδα μπορεί να επαναγοράσει τα ομόλογα του ΔΝΤ και πότε θα μπορούσε να το πράξει, υπογράμμισε ότι «σίγουρα έχουν πολλές επιλογές. Η Ελλάδα είναι σε ισχυρή θέση μετά την απόφαση των Ευρωπαίων για ελάφρυνση του χρέους και έχει ταμειακό μαξιλάρι διαθεσίμων. Οπότε έχει την δυνατότητα να περιμένει να δει πότε θα κάνει τις σχετικές ενέργειες».

Από την άλλη πλευρά, ρωτήθηκε για το αν στην πρόσφατη συζήτηση που είχαν ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με την Κριστίν Λαγκάρντ, τονίστηκε ότι το μέγεθος του δημοσιονομικού χώρου είναι πρωτίστως ζήτημα μεταξύ Ελλάδας και Ευρωπαίων. Η απάντηση του εκπροσώπου του ΔΝΤ ήταν ξεκάθαρη, τονίζοντας πως «η βασική αλληλεπίδραση (interaction) είναι μεταξύ των Ελλήνων και των Ευρωπαίων, καθώς όπως γνωρίζετε το Ταμείο δεν έχει ενεργό πρόγραμμα με την Ελλάδα».

συντάξειςΤζέρι ΡάιςΘεσμοίΔΝΤΕλλάδα