Πολιτική|01.09.2021 10:56

ΚΙΝΑΛ: Οι 4 + 1 υποψηφιότητες για την ηγεσία – Στην κούρσα και ο Χάρης Καστανίδης

Newsroom

Πληθαίνουν οι υποψηφιότητες για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής, καθώς πλέον στην κούρσα προστέθηκε και ο Χάρης Καστανίδης. Αξίζει, μάλιστα, να σημειωθεί ότι παρά το γεγονός ότι ήδη με την Φώφη Γεννηματά 4 στελέχη έχουν καταθέσει την υποψηφιότητά τους ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό πότε θα πραγματοποιηθεί το Συνέδριο.

ΚΙΝΑΛ: Πότε θα εκλεγεί ο νέος πρόεδρος

Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένο μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχει εκλεγεί ο νέος αρχηγός του κόμματος, ίσως ακόμα και μέσα στο Νοέμβριο, όπως είχε τονίσει παλαιότερα η Φώφη Γεννηματά.

Από την πλευρά του ο Χάρης Καστανίδης, που θεωρείται της επιρροής Παπανδρέου, ανακοίνωσε σήμερα, Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου την υποψηφιότητά του. «Είναι ανάγκη να ξαναβρεί την ψυχή της, την ταυτότητά της και τον βηματισμό της, να ξαναγίνει μεγάλη, γιατί μόνο έτσι θα βρουν και τον δικό τους βηματισμό προς το μέλλον η Ελλάδα και οι Έλληνες. Η απόφασή μου να διεκδικήσω την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής αυτή την επιδίωξη υπηρετεί», σημείωσε ο κ. Καστανίδης κάνοντας αναφορά μόνο στο ΠΑΣΟΚ και όχι στο Κίνημα Αλλαγής. Ειδικότερα υπογραμμίζει: « Υπάρχουν εποχές που τα σύνορά τους μετατοπίζονται πιο κοντά στους ανθρώπους και τις ελπίδες τους. Και γίνεται η ζωή τους καλύτερη και δικαιότερη. Στην πατρίδα μας, τέτοια άλματα προόδου συνδέθηκαν πάντοτε με τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη, που στα χρόνια της μεταπολίτευσης πήρε το όνομα, τα χρώματα και τη φωνή του ΠΑΣΟΚ. Στη μεγάλη αυτή παράταξη των ιδεών του δημοκρατικού σοσιαλισμού, που άλλαξε τη μοίρα της χώρας και των πολιτών της, δεν ταιριάζει η κατήφεια ενός ισχνού παρόντος. Δεν της ταιριάζει να ζει ανάμεσα στην ανάμνηση ενός λαμπρού παρελθόντος και στη σημερινή μελαγχολία των χαμηλών προσδοκιών».

Οι υπόλοιποι υποψήφιοι

Μαζί, λοιπόν, με τον Χάρη Καστανίδη οι υποψήφιοι για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής φτάνουν αισίως τους τέσσερις. Πρόκειται για την Φώφη Γεννηματά, τον Ανδρέα Λοβέρδο (ο οποίος εδώ και καιρό μαζί με τον Δ. Κωνσταντόπουλο «οργώνει» την Ελλάδα) αλλά και τον νυν ευρωβουλευτή Νίκο Ανδρουλάκη, ο οποίος θεωρείται ιδιαίτερα δυνατός εσωκομματικά, κυρίως στα νέα στελέχη του κόμματος. Απομένει, τέλος, να φανούν οι προθέσεις του Παύλου Γερουλάνου, ο οποίος επισήμως δεν προχώρησε σε ανακοινώσεις. Στους διαδρόμους, πάντως, της Χαριλάου Τρικούπη ακούγεται ιδιαίτερα έντονα το όνομά του.

Ανδρέας ΛοβέρδοςΧάρης ΚαστανίδηςΚίνημα ΑλλαγήςΦώφη Γεννηματά